Ερμονίκεια 2014

0
1504

Πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στο χωριό μας κι ένα από αυτά είναι ο Ερμονίκειος Δρόμος. Ο δρόμος αυτός είναι ένας αγώνας 20 χιλιομέτρων που ξεκινάει από τις Μέλαμπες και καταλήγει στο Σπήλι. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι Μελαμπιανοί έπαιξαν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση των αγώνων.

Μια εβδομάδα πριν τα Ερμονίκεια στις 04 Οκτωβρίου μαζεύτηκαν 23 εθελοντές και αφού μοίρασαν τις αρμοδιότητες τους, ανέλαβαν να καθαρίσουν το χωριό και το δρόμο μέχρι τη Σακτουριανή διακλάδωση. Τα αποτελέσματα ήταν εμφανή και το κέφι ξεχείλιζε. Μια ακόμα ημέρα- την παραμονή του αγώνα- οι εθελοντές έδωσαν ξανά ραντεβού για να ετοιμάσουν τα στεφάνια ελιάς και για τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Στις 12 Οκτωβρίου όλα ήταν έτοιμα. Από τις 9 το πρωί συγκεντρώθηκαν οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Μελάμπων στην Πάνω Βρύση όπου, αφού τους μοιράστηκαν μπλούζες, διαγωνίστηκαν στο τρέξιμο μέχρι τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εκεί βραβεύτηκαν τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια και φορέθηκαν σε όλα στεφάνια ελιάς και μετάλλια.
Οι αθλητές των 20 χιλιομέτρων είχαν μαζευτεί στο χώρο του νέου γηπέδου και έκαναν «ζέσταμα» και στις 10:30 ο αγωνοθέτης κήρυξε την έναρξη του Ερμονίκειου Δρόμου. Οι εθελοντές των Μελάμπων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τραβώντας φωτογραφίες, δίνοντας πληροφορίες και προσφέροντας νερά στην έναρξη του αγώνα αλλά  και στη Σακτουριανή διακλάδωση. Οι αθλητές διέσχισαν το χωριό ξεκινώντας από το Σύλλογο προς την εκκλησία της Παναγίας, έστριψαν προς την Κάτω Βρύση, κατέβηκαν στην Πλατεία και ακολουθώντας τον Κάτω Αμαξωτό βγήκαν από το χωριό με προορισμό το Σπήλι.
Αφού πέρασαν από τη Σακτουριανή διακλάδωση, όπου ήταν ο πρώτος εθελοντικός σταθμός για νερό, ήρθε το λεωφορείο και παρέλαβε όλους τους εθελοντές και τους μετέφερε στο Σπήλι. Εκεί βοήθησαν όλοι σε διάφορα πόστα μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας και έπειτα ακολούθησαν οι βραβεύσεις και γλέντι με κρητικά και μοντέρνα τραγούδια μέχρι το βράδυ.
Για τα πρακτικά, νικητής βγήκε και φέτος ο Μανώλης Σηφάκης σε 1 ώρα και 15 λεπτά σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ κατά 2 λεπτά. Από το χωριό έλαβαν μέρος οι: Ηλίας Τρουλλινός, Γιάννης Βεργαδής και Γιάννης Χαροκόπος όπου και τερμάτισαν όλοι.
Η αγωνοθεσία θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εθελοντές καθώς και όλους τους φορείς του χωριού μας  για την πολύτιμη βοήθειά τους! Και του χρόνου να είμαστε καλά, εθελοντές και αθλητές, να το ξανακάνουμε!!
Αριάδνη Μιχάλα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ