Άγιοι 4 Μάρτυρες – αναγκαία επισήμανση

0
2078

Οι  Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες αναμφίβολα είναι Άγιες εθνομαρτυρικές προσωπικότητες και διαχρονικά σύμβολα του τόπου μας  της Κρήτης , και ολόκληρης της Εκκλησίας .

Η θυσία τους για κάθε ορθόδοξο Χριστιανό  αποτελεί τεκμήριο αγιότητας και παράδειγμα πίστης ,γενναιότητας και αυταπάρνησης .

Στην όλη πορεία τους ασφαλώς ο ρόλος της γενέτειρας τους υπήρξε καταλυτικός για τη μαρτυρική εθελοθυσία τους , γιατί εμφύσησε στην ψυχή τους αρχές και αξίες για την πίστη και την πατρίδα ,ώστε , όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα, να σταθούν με παρρησία και αποφασιστικότητα μπροστά στο μαρτύριο .

Με τα δεδομένα αυτά θεωρούμε, ότι πρέπει σε κάθε αναφορά ή εκδήλωση προς τιμήν τους, να αναγνωρίζεται και να μνημονεύεται κατά τον αρμόζοντα και ακριβοδίκαιο τρόπο, από σεβασμό, ο γενέθλιος τόπος τους οι Μέλαμπες, κάτι το οποίο διαπιστώνουμε ότι , τελευταία ατυχώς δεν συμβαίνει πάντα .

Με λίγα λόγια . Θεωρούμε ότι όλοι όσοι σέβονται τους Αγίους , έχουν ιερό χρέος να προβάλλουν και να τιμούν με ευλάβεια , πνευματικότητα , ταπεινοφροσύνη και αντικειμενικότητα το άγιο ΄Ονομα των «εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου , Αγγελή , Μανουήλ και Νικολάου» όπως αυτό είναι καταγραμμένο  στις αρχαιότερες βιογραφίες και ακολουθίες τους.

Η ιστοσελίδα  melabes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ