Από την Μ Εβδομάδα στο χωριό μας

0
1958

Μεγάλη Εβδομάδα. Το φώς της μέρας κρατάει ακόμα, όταν η καμπάνα της εκκλησίας της Παναγίας, μας καλεί στις νυχτερινές ακολουθίες. Ο ήχος της αγκαλιάζει στοργικά χρόνια τώρα, εμάς, τους προγόνους μας και θα συνεχίσει, για πάντα, μέχρι να στέκει ετούτο το χωριό. Είναι μέρες που μαζί με την ιερή κατάνυξη έντονο είναι και το συναίσθημα της αναπόλησης στα παλιά, στα χρόνια που έφυγαν, σε ανθρώπους που δεν θα ξανασυναντήσουμε, στο χωριό που  μας θυμίζει τα νιάτα μας, τα ξέγνοιαστα χρόνια  μας, τότε που γυρνούσαμε στα σοκάκια  μυρίζοντας τις πασχαλιές. Χρόνια όμορφα, πασπαλισμένα με την ξεγνοιασιά και την αδιαφορία της  νιότης, που νομίζαμε ότι θα’ναι  έτσι για πάντα…Αλίμονο όμως, όλα αλλάζουν!!

Γιαυτό!   ας αναθεωρήσουμε, ας επαναπροσδιορίσουμε και ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στη ζωή μας το Χριστό. Ας  μιμηθούμε το βλέμμα  Του προς τους δικαστές Του,  τους σταυρωτές Του, τους ληστές και τα παιδιά…

Χριστός Ανέστη  !

melabes.gr

Με νέους βοηθούς συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε το αρχείο του χωριού μας και να μεταφέρουμε το εορταστικό κλίμα στους Μελαμπιανούς όλου του κόμου.

Μ Πέμπτη

 

Μ Παρασκευή

Μ Παρασκευή_ Περιφορά Επιταφίου

Εγκώμια  Επιταφίου

Δεύτε Λάβετε Φώς

 

Ανάσταση Μεγάλο Σάββατο

Κυριακή της Ανάστασης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ