Κρητική καντάδα-εκδήλωση

0
2091

 στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Η Καντάδα στην Κρήτη», η οποία εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα: «Η καντάδα στην Κέρκυρα και η καντάδα στην Κρήτη» Σε μία τέτοια λοιπόν εκδήλωση δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά κ στην Μελαμπιανή μας καντάδα, που όσοι ασχολούνται κ ακούνε Κρητική μουσική, πέρα από μας, την εκτιμούν βαθύτατα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναφέρουμε τις Μελαμπες σε ανθρώπους που γνωρίζουν κ να μη μας πουν ότι είμαστε απ΄ το χωριό των Μερακλήδων!

 

 

Το πρωί στα πλαίσια της ημερίδας η κυρία Χαριτάκη Μαρία, Φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου, μίλησε για την «Μερακλίδικη Μελαμπιανή καντάδα». Το βράδυ ακολούθησε Μουσική εκδήλωση, σε μία αίθουσα κατάμεστη κ από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης όπου μεταξύ των άλλων μουσικών παρουσιάσεων, Μελαμπιανοί του Ηρακλείου έπαιξαν κ τραγούδησαν τη Μελαμπιανή καντάδα. Στη λύρα ήταν ο Γιώργος Μαρκάκης, Λαούτα: Νίκος Τσουρδαλάκης, Δήμος Τσακαλάκης, Τραγούδι: Γιώργος Βεργαδής, Αντώνης Καράλης, Γιάννης Τσουρδαλάκης, ΓιώργοςΤσουρδαλάκης, Τσουρδαλάκης Νικος. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την τιμή που έκαναν στο χωριό μας να παρουσιαστεί η Μελαμπιανή καντάδα κ οι σκοποί του Χατζηδοβαγγέλη, για μας έννοιες ταυτόσημες.

 

ekd_krit_kantada_Hrakleio2Ευχαριστούμε ξεχωριστά κ την κυρία Χαριτάκη Μαρία, για την πολύ καλή ομιλία της στην οποία περιέγραψε τι είναι η Μελαμπιανη καντάδα, πως ήταν οι παρέες στα περασμένα χρόνια κ πως η παράδοση αυτή έχει μέλλον γιατί κ οι νέοι του χωριού, όπου κι αν βρίσκονται, ακολουθούν πιστά τα βήματα των παλιών τους. Παρακολουθήστε το υλικό που καταγράψαμε τόσο από την ομιλία όσο κ την διαλεχτή Μελαμπιανη παρέα! Φωτογραφίες: Ρομπογιαννακης Μιχάλης, Μιχελακάκη Παγώνα.
Τους ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρησή τους.

 

Μιχελακάκη Μαρία

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=fLGWKhyFYN4 http://www.youtube.com/watch?v=yJn6SHBCwFk

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ