Οι Μουσικές της Κρήτης – Συλλ Μελαμπιανών Ηρακλείου

0
2153

Στα πλαίσια της 2ης Παγκρήτιας, συνάντησης «Οι Μουσικές της Κρήτης» ο Σύλλογος μας, συμμετείχε την Τρίτη 12 Ιουλίου, με θέμα την Μελαμπιανή Παρέα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου.Πηγές της ομιλίας αποτέλεσαν κείμενα της αείμνηστης Αγγέλας Δουκάκη και του Γιάννη Χαχαριδάκη καθώς και παλαιότερες δημοσιεύσεις στη Μελαμπιανή εφημερίδα που αναφέρονταν στη Μουσική παράδοση του χωριού μας.

Το βράδυ στην πύλη Βηθλεέμ (μέσα στα τείχη) ακολούθησε το μουσικό κομμάτι με την παρουσίαση από χωριανούς μας Μελαμπιανών και άλλων σκοπών. Στη μουσική παρουσίαση συμμετείχαν : Φώντας Βεργαδής (λύρα), Γιώργος Βεργαδής και Νίκος Τσουρδαλάκης (λαούτο), και στο τραγούδι: Βασίλης Βεργαδής, Γιάννης Βεργαδής, Γιώργος Βεργαδής, Δημήτρης Βεργαδής, Στέλιος Κανδηλάκης, Χρήστος Σωφρονάς, Γιώργος Τσουρδαλάκης, Νίκος Τσουρδαλάκης, Κωστής Χαροκόπος.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση,τους συμμετέχοντες στην Μελαμπιανή παρέα -ιδιαίτερα όσους ήρθαν από Μέλαμπες και Ρέθυμνο – καθώς και τα μέλη μας γιά την παρουσία τους.

Το Δ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ