Ανάλυση της αρχιτεκτονικής του οικισμού Μελάμπων – πτυχιακή εργασία

0
736

Επικοινώνησε πρόσφατα μαζί μας η φοιτήτρια, της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασιλική Σημαντηράκη ( δεν έχει συγγενική σχέση ή καταγωγή από το χωριό μας)  εκφράζοντας ενδιαφέρον και ζητώντας υποστήριξη για την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας, η οποία θα αφορά στην αρχιτεκτονική των Μελάμπων ως παραδοσιακού οικισμού.

Βεβαίως και δεχτήκαμε με χαρά, αφού  αποτελεί σημαντικό γεγονός ο οικισμός των Μελάμπων να τύχει μελέτης από έναν νέο αρχιτέκτονα, όπου θα αποτυπωθούν με επιστημονική μέθοδο, αρχιτεκτονικά, και όχι μόνο, στοιχεία. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι θα προκύψουν σχετικές προτάσεις και επιστημονικά συμπεράσματα.

Σε σχετική ερώτηση, μας διευκρινίσε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση της να επιλεγεί ο οικισμός των Μελάμπων για την εφαρμογή  της πτυχιακής της εργασίας  ήταν η ιστοσελίδα Melabes.gr, μέσω της οποίας γνώρισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οικισμού ενώ πρόκειται να αξιοποιηθεί υπάρχον έτοιμο αποθηκευμένο σε αυτήν αρχειακό υλικό.

Για τον παραπάνω λοιπόν σκοπό, καλούμε όσους διαμένουν ή κατάγονται από Μέλαμπες να συμπληρώσουν το παρακάτω σχετικό ερωτηματολόγιο:

https://forms.gle/Bm3TTndyZPZkxdp58

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ