Κορωνοϊός – λόγια αφύπνησης, συστράτευσης και ελπίδας !

0
1188

Αγαπητοί συγχωριανοί, βρισκόμαστε όπως φαίνεται στην πιο δύσκολή φάση της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας πλέον, με πολλές ωστόσο και σοβαρές απώλειες.

Με αφορμή αυτό νοιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται να αναθεωρήσουμε πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα έως τώρα στην καθημερινότητα μας. Κύριος σκοπός θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη τόσο  της υγείας της δική μας, αλλά και των δικών μας προσώπων.
Είναι πολύτιμα αγαθά για τα οποία οφείλουμε και πρέπει να παλέψουμε.

Είναι πραγματικότητα το γεγονός, πως ο κορωνοϊός παγκόσμια, έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες θύματα και αρχίζει να σκοτώνει και να ταλαιπωρεί, ανθρώπους πλέον και στη χώρα μας, στο νησί μας, στην περιοχή μας, μη γνωρίζοντας ακόμα και τις μετέπειτα επιρροές σε ανθρώπους που νοσούν και το ξεπερνούν.

Φυσικά, το να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με πανικό δεν βοηθά ούτε οδηγεί προς την σωστή κατεύθυνση. Αντιθέτα πρέπει να εφαρμόσουμε υπεύθυνη στάση, με σωστή ενημέρωση και τακτική!

Είμαστε σε «πόλεμο» !

Ο εχθρός είναι πλέον δίπλα μας και βασικό του όπλο αποτελεί η δική μας ολιγωρία, η υποτίμηση του ως αντιπάλου, στοιχεία τα οποία τελικά εκμεταλλεύεται και κατορθώνει να εξαπλώνεται και να σκοτώνει!

Γι αυτό ακριβώς, δεν θα πρέπει ούτε να παρασυρόμαστε, ούτε να τον υποτιμούμε!

Για να βγούμε όλοι μας  νικητές θα πρέπει να ζούμε και να συμπεριφερόμαστε με την διπλή λογική:  ότι είμαστε εμείς οι φορείς του ιού σε ένα περιβάλλον υγειές, αλλά ταυτόχρονα, ότι είμαστε εμείς υγιείς σε ένα περιβάλλον που νοσεί.

Τέλος απευθυνόμενοι στους νέους, τους διαβεβαιώσουμε πως τους κατανοούμε !
Δεν είναι εύκολο να περιοριστούμε τις παρέες, τους φίλους, τη διασκέδαση μας.
Όμως θα πρέπει να τους  πούμε την ωμή αλήθεια: «Δεν είμαστε Άτρωτοι».
Ακόμη και αν νομίζουμε ότι εμείς μπορούμε να βγούμε από την προσβολή του κορωνοϊού αλώβητοι, κάποιος δικός μας άνθρωπος εξαιτίας της δικής μας συμπεριφοράς, μπορεί να μην τα καταφέρει!
Ας αναλογιστούμε λοιπόν, πως αξίζει η όποια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε τελικά, σύντομα, να ζήσουμε πάλι όπως πρώτα, με την οικογένεια, τους δικούς μας ανθρώπους , δίπλα μας και υγιείς.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, προσέχουμε και εφαρμόζουμε  :

  • Ατομικούς κανόνες υγιεινής
  • Σχολαστικούς μεθόδους καθαρισμού και απολύμανσης
  • Αποφυγή του συνωστισμού 
  • Χρήση μάσκας, γαντιών
  • Περιορισμό των μετακινήσεων τόσο εντός του χωριού, αλλά κυρίως αυτών ΑΠΟ, και ΠΡΟΣ το χωριό μας !

Αντώνης Τσουρδαλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ