Ιερός Ναός Τεσσάρων Μαρτύρων

0
1895

( 28 Οκτωβρίου ) Είναι ο Καθεδρικός Ναός του χωριού . Έχει κτισθεί το 1957 σε περίοπτη και πανοραμική πραγματικά  θέση .

 Είναι αφιερωμένος στους  τοπικούς Αγίους 4 Νεομάρτυρες Γεώργιο , Αγγελή , Μανουήλ ,Νικόλαο , που γενήθηκαν και έζησαν στις Μέλαμπες   και είναι οι πολιούχοι και συγχρόνως  το καύχημα των Μελάμπων .

Η αρχιτεκτονική  του Ναού και ολόκληρος ο διάκοσμος του αποδίδουν μια ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια , ανάλογη με το σεβασμό που οι κάτοικοι της γενέτειρας τους αισθάνονται για τους ομοχωρίους των Αγίους . Αλλά και ο εξωραϊσμός του αύλειου και του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου – όλη δηλαδή η δενδρόφυτη πλαγιά  των 10 και πλέον στρεμμάτων , που είναι κτισμένος ο Ναός – εύκολα πείθουν τον περαστικό να σταματήσει να αναπαυθεί από το ταξίδι και να απολαύσει την ομορφιά του απέραντου  προς τον Ψηλορείτη ορίζοντα .Ο Ναός εορτάζει στις  28 Οκτωβρίου ημέρα κατά  την οποία γίνονται πανηγυρικές ακολουθίες , που κορυφώνονται  στη λιτανεία με  Ιερά Λείψανα των Αγίων στους δρόμους του χωριού . Τις εορταστικές εκδηλώσεις κλείνουν η γενική φιλοξενία των προσκυνητών   η παραδοσιακή Μελαμπιανή παρέα στο χωριό , το γλέντι και ο χορός .

melabes 1_m

melabes 2_m

apo-kampanario-m

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ