Κοιμήθηκε η Γερόντισα Πανσέμνη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σωτήρα Χριστού Κουμπέ Ρεθύμνου

0
966

Στην αγκαλιά του Θεού  βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Μελαμπιανή γερόντισσά Πανσέμνη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σωτήρα Χριστού στο Ρέθυμνο.
Η γερόντισα Πανσέμνη, κατά κόσμο Παγώνα Αυγουστάκη, γεννήθηκε στις Μέλαμπες το 1925.

Σε ηλικία 16 χρονών αποφάσισε να αφιερώσει την  ζωή της στο Θεό.
Ηρθε μαζί με τη μητέρα της στην Ι.Μ. Σωτήρος Χριστού  στο Ρέθυμνο. Ασκήτεψε δίπλα στον φωτισμένο γέροντα Νέστωρα, κτήτορα και Ηγούμενο του μοναστηριού, που σε δύσκολους καιρούς προσπαθούσε να αναστυλώσει και να οργανώσει το Μοναστήρι .
Οι κανόνες της  μοναχικής ζωής,  και το φωτισμένο παράδειγμα του Νέστορα βοήθησαν τη μικρή τότε Πανσέμνη,  να προκόψει στην πνευματική ζωή , την εργατικότητα,  και παράλληλα στην αγιογραφία που διδάχτηκε από αυτόν.
Εκεί όμως που διακρίθηκε η Γερόντισα ήταν η αγάπη  της στο Θεό  και στους ανθρώπους, αρετές που τώρα και 60 και πλέον χρόνια, που ήταν ηγουμένη του Μοναστηριού  μαρτυρούνται τόσο από τις μοναχές του μοναστηριού, που την είχαν ως μητέρα τους, όσο και από το πλήθος των προσκυνητών  που τη γνώρισαν και τη θαύμαζαν.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ήταν και η αγάπη της για το χωριό της, που δεν παρέλειπε σε κάθε ευκαιρία να την εκδηλώνει, τόσο με την αναφορά της στο όνομα των Αγίων 4 Μαρτύρων και τις όμορφες παραδόσεις του χωριού της, όσο και με τις συχνές επισκέψεις της – προσκυνήματα-  στις Μέλαμπες . Το τελευταίο ήταν με συνοδεία 4 μοναχών στην Λειτουργία της εορτής της Αγίας Παρασκευής  το περασμένο καλοκαίρι.

Αιωνία της η μνήμη.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Σάββατο, στην Ιερά Μονή του Σωτήρος στο Ρέθυμνο στις 4:00 το απόγευμα .

(φωτογραφία από τη επίσκεψη της Γερόντισας, την ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής στις Μέλαμπες)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ