Στρατιωτικές μπάντες Αμερικής και Ρωσίας τραγουδούν ελληνικά τραγούδια, τιμώντας την επέτειο των 200 ετών !!

0
1024

Δημοσιεύουμε τα ιδιαιτέρως συγκινητικά, παρακάτω βίντεο, στα οποία  οι χορωδίες του Αμερικανικού και Ρωσικού στρατού,  ερμηνεύουν ελληνικά τραγούδια, αφιερωμένα στην επέτειο για  τα 200 χρόνια από την  Ελληνική Επανάσταση!!

 

  • Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού ερμηνεύει αυτό το συγκλονιστικό ποιητικό άσμα, απόσπασμα του «Τρίτου Αναγνώσματος» της ποιητικής σύνθεσης του Οδυσσέα Ελύτη, «Άξιον Εστί» που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και πρωτοτραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Έρχονται σήμερα να τραγουδήσουν τιμώντας τον ελληνικό λαό που επαναστάτησε και διεκδίκησε την ελευθερία από μια τυραννική εξουσία και αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του με θάρρος, πείσμα και αυτοθυσία.

πηγή: www.protothema.gr

 

Κάποια ξεχώρισαν και έκλεψαν τις περισσότερες εντυπώσεις για το περιεχόμενο και την πρωτοτυπία τους. Ενα εξ αυτών ήταν και η πρωτοβουλία της μπάντας του τμήματος του αμερικανικού στρατού σε Ευρώπη και Αφρική που ερμήνευσε τον περίφημο «Χορό του Ζαλόγγου» και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά. Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της μπάντας στο YouTube.www.ethnos.gr

πηγή: www.ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ