Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

0
1301

Στην έναρξη αυτής της ιδιαίτερης, λόγω συνθηκών σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σε ότι αφορά τα σχολεία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, πως έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες τόσο σε επίπεδο κτιριακών παρεμβάσεων όσο και στον τομέα της υγειονομικής προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

1.από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, και μετά την ολοκλήρωση πρόσληψης, οι καθαρίστριες βρίσκονται στα σχολεία και φροντίζουν για την προετοιμασία, την υγιεινή των σχολικών χώρων, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε επιμορφωτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης για την προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 και τα μέτρα πρόληψης.
2. έχουμε εφοδιάσει τα σχολεία με τις απαιτούμενες ποσότητες αντισηπτικών
3. παραλάβαμε και παραδώσαμε το Σάββατο 12/9 στους διευθυντές και προϊσταμένους , τις μάσκες πολλαπλών χρήσεων τις οποίες μας απέστειλε το Υπουργείο

4. προμηθευτήκαμε και βρίσκονται ήδη στα σχολεία τα ειδικά μέσα ατομικής προστασίας και εξοπλισμός για τις περιπτώσεις διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων.

Αγαπητοί γονείς, συνάδελφοι, μαθητές, βρισκόμαστε εν μέσω μιας ιδιαίτερης κατάστασης, η οποία ήδη έχει προκαλέσει σοβαρές συνέπειες σε όλους τους τομείς και σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Τα χαρακτηριστικά παραπέμπουν σε ένα ιδιόμορφο – υβριδικό πόλεμο ο οποίος θα κριθεί σε πολλές μάχες και σε διάφορα στάδια.

Σαφέστατα ο καθένας από εμάς μπορεί να διατηρεί τους προβληματισμούς του, τις δικές του απόψεις και την προσωπική θεώρηση των πραγμάτων.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, οφείλουμε όλοι , κάτι που θα κρίνει και το αποτέλεσμα, να συμπεριφερθούμε οργανωμένα, συντονισμένα και πειθαρχημένα, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες των πλέον αρμόδιων επιστημονικών φορέων της πολιτείας.

Καλή δύναμη , καλή σχολική χρονιά !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ