Εκδρομή Συλλόγου Μελαμπιανών Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

0
2065

Tα προηγούμενα χρόνια ο σύλλογος μας έκανε 3 εκδρομές εκτός Κρήτης,
1)στην Κεντρική Ελλάδα, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία,
2)Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και
3)Ήπειρο –Λευκάδα.

Για φέτος-παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάμε όλοι μας, θεωρώντας όμως ότι μαζί με τον σύλλογο και την παρέα, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε μέρη και τόπους της Ελλάδας που δύσκολα θα επισκεπτόμασταν μόνοι μας-επιλέξαμε και πραγματοποιήσαμε την εκδρομή από τις 19-23 Μαίου στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συγκεκριμένα, κάναμε δύο διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη και δύο στην Θεσσαλονίκη. Με ορμητήριο αυτές τις πόλεις κάναμε καθημερινές εκδρομές-επισκέψεις σε πόλεις,μουσεία,αρχαιολογικούς χώρους,θρησκευτικά μνημεία και τόπους με φυσικό κάλλος.
Επισκεφτήκαμε την Καβάλα (μουσείο καπνού),την Αλεξανδρούπολη,κάναμε ξενάγηση στο Δέλτα του Έβρου και στο Δάσος Δαδιά, φτάσαμε στο Σουφλί (μουσείο μεταξιού) και προσκυνήσαμε στην Παναγία την Κοσμοσωτήρα στις Φέρρες.
Το ψιλόβροχο της τρίτης μέρας δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε για την Κομοτηνή, την Λίμνη Βιστωνίδα, να περπατήσουμε στην μαγευτική Ξάνθη με την ανατολίτικη κουζίνα και να απολαύσουμε τις νυχτερινές ομορφιές της Θεσσαλονίκης.
Γοητευτήκαμε από το Σπήλαιο Αλιστράτη,περάσαμε από τη Δράμα, θαυμάσαμε το βαπτιστήριο στη Μονή της Αγίας Λυδίας και είδαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.Τέλος,επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό μουσείο της Θεσ/νίκης και τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης.
Και βέβαια η αεροπορική μετακίνηση μας δεν μας εμπόδισε να έχουμε μπόλικη ρακί και κεράσματα στο λεωφορείο που μόνο όποιος έχει συμμετάσχει στις εκδρομές μας γνωρίζει.
Έτσι ολοκληρώθηκε η εκδρομή η οποία αποτύπωσε στην μνήμη μας πλούσιες εικόνες με νερό και πράσινο που δυστυχώς λείπουν από το νησί μας.

Την εκδρομή τίμησαν με την παρουσία τους, φίλοι του συλλόγου από το Ηράκλειο αλλά και χωριανοί που ήρθαν από το χωριό και το Ρέθυμνο,τους οποίους ευχαριστούμε ξεχωριστά.Επίσης ευχαριστούμε την Μάγδα Ν.Τρουλλινού- που σπουδάζει στην Κομοτηνή- για την ξενάγηση της στην πόλη και τον Θοδωρή τον Τρουλλινό για την υποδοχή και την βοήθεια του. Στην Ξάνθη μας συνάντησε και η Αντιγόνη Ι.Τσουρδαλάκη (η οποία μένει εκεί).
Τελειώνοντας θα αναφέρουμε την απρογραμμάτιστη συνάντηση μας με τον Γιώργη Ι.Περογιαννάκη (που υπηρετεί στο Διδυμότειχο) και μέλη του συλλόγου Κρητών στην Αλεξ/πολη όπου κάναμε παρέα και μας διασκέδασαν δύο κρητικόπουλα φοιτητές μαζί με τους δικούς μας Γιώργη Τσουρδαλάκη και Σήφη Φουρναράκη.

Ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε υγεία και να πραγματοποιήσουμε μια εξίσου όμορφη εκδρομή με τους ίδιους συμμετέχοντες και άλλους τόσους!!!

ΤΟ Δ.Σ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ