Σημαντικό πρόγραμμα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα (επιδοτ. 32.000 ευρώ)

0
1899

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας», για την επιδότηση έναρξης επιχείρησης από άνεργες γυναίκες, συνολικού επιδοτούμενου προϋπολογισμού έως και 32.000 ΕΥΡΩ.

Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% για δαπάνες όπως:
-Ενοίκια  -Λογαριαμοί  ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό, τηλεφωνία, ύδρευση κτλ).

-Ασφαλιστικές Εισφορές (ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ)
-Δαπάνες Ίδρυσης Εταιρείας (έναρξη σε εφορία, εγγραφή σε επιμελητήριο κα).
-Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (Νομική και Λογιστική Υποστήριξη).
-Δαπάνες Σύνταξης Επιχειρηματικού Σχεδίου.
-Δαπάνες Αγοράς εξοπλισμού / πρώτων υλών.
-Προβολή και Προώθηση
-Νέα Θέση Εργασίας για ένα έτος (έως 12.000 ΕΥΡΩ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται συγκεκριμένα σε νέες άνεργες επιχειρηματίες ηλικίας από 18 έως 64 ετών, που έκαναν έναρξη επιχείρησης από 1/9/2012 έως και σήμερα, καθώς επίσης και σε άνεργες που σκοπεύουν, εφόσον εγκριθούν στο πρόγραμμα, να δημιουργήσουν στο μέλλον την δική τους επιχείρηση. Επιλέξιμες είναι όλες οι μορφές επιχειρήσεων (εκτός Ανώνυμης Εταιρείας) για όλους σχεδόν τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Η υποβολή των αιτήσεων διαρκεί από τις 1 έως 29 Μαρτίου 2013.

Ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός της αίτησης κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ΕΥΡΩ για τις πάγιες δαπάνες της επιχείρησης (έως και για 18 μήνες), ενώ χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου η δημιουργία νέας θέσης απασχόλησης με ποσό έως και 12.000 ΕΥΡΩ, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες.

Επίσης να σημειωθεί ότι από 25/2/2013 θα γίνονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΠΕΠ-ΕΣΠΑ Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (50% επιχορήγηση για υφιστάμενες, για νέες και για υπό σύσταση επιχειρήσεις για επενδυτικά έργα όπως ίδρυση νέας μονάδας, ίδρυση υποκαταστήματος, εκσυγχρονισμός, ανακαίνιση, μετεγκατάσταση κα)

Για αναλυτικότερη ενημέρωση  θα πρέπει  να επικοινωνήτε με τους επίσημους διαχειριστικούς φορείς των προγραμμάτων, υπηρεσίες ή με το ΕΜΠ. ΒΙΟΜ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ της περιοχής σας. (ΡΕΘΥΜΝΟΥ  2831057330) ή  με  αντίστοιχα μελετητικά γραφεία .

Ο Διαχειριστής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ