Το τάσιμο “τση παρέας”

0
1890

Η προσφορά αυτή μπορεί να είναι στο Θεό, σε κάποιον Άγιο, ως έκφραση ευλάβειας και ευχαριστίας, αλλά και ως αιτήματος για βοήθεια και στήριξη.
Ενίοτε όμως το τάσιμο ή τάμα   μπορεί να γίνει και σε άνθρωπο ή σε ομάδα ανθρώπων ή σε παρέα ως έκφραση φιλίας και αγαθών αισθημάτων. Η προσφορά αυτή ποικίλει και εξαρτάται από την περίπτωση. Άλλοτε είναι υλική, και άλλοτε πνευματική.


Μια τέτοια υλική προσφορά , ταμένη  σε  συγκεκριμένη παρέα φίλων, λαμβάνει χώρα  τα τελευταία χρόνια στο χωριό και μάλιστα  την ημέρα της γιορτής της  Παναγίας , 15 Αυγούστου.

Συγκεκριμένο μέλος της παρέας  έχει τάξει  να φέρνει ντόπιες φρέσκιες αγκινάρες   σαν μεζέ της  ρακής που θα καθαρίζονται και θα καταναλώνονται επιτόπου .

Και πραγματικά  παρά το ότι οι αγκινάρες έχουν τελειώσει πάνω από τρείς μήνες, μπορώ να επιβεβαιώσω πως το συγκεκριμένο τάμα-υπόσχεση τηρείται στο ακέραιο! και   ανελλιπώς! τα τελευταία  χρόνια.

Tο παράδοξο είναι πως όποιος άλλος και αν προσπάθησε να έχει φρέσκιες αγκινάρες στις 15 Αυγούστου  απέτυχε παταγωδώς !.

Λεπτομέρειες για πρόσωπα και πράγματα  δεν νομίζουμε ότι έχουν και ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό που είναι σημαντικό  είναι η πίστη του μέλους της παρέας στους φίλους του και η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργείται κάθε χρόνο αυτή τη μέρα.

Μια γεύση από την ατμόσφαιρα αυτή μπορείτε να πάρετε από τις παρακάτω φωτογραφίες


Να ναι καλά όλη η παρέα και να σμίγει  με υγεία κάθε τέτοια μέρα !

 

{play}/images/stories/mp3_se_arthra/sinthesi.mp3|[AUTOPLAY]|#000000[BGCOLOR]|[AUTOREPLAY]{/play}

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ