Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών (αναμένεται)

0
1768

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα δημοσιοποιηθούν τα προγράμματα για την ενίσχυση των νέων αγροτών. Αρχικά το μέτρο 112 αναμενόταν να επαναπροκηρυχθεί και αρχικά να πριμοδοτεί τους ανέργους. Συγκεκριμένα αναμενόταν να δοθεί πριμ 10.000 ευρώ σε συνολικά 6.000 νέους αγρότες, το οποίο θα αποτελούσε μια καλή βοήθεια για το ξεκίνημα, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων (μέσα από προγράμματα σχεδίων βελτίωσης, ποιότητας αγροτικών προϊόντων κ.α.).

Ειδικότερα τα σχέδια βελτίωσης βοηθούν τους νέους αγρότες να αποκτήσουν κάποια καλλιεργητικά πρότυπα αλλά και τον αναγκαίο εξοπλισμό που θα χρειαστούν. Επιπλέον,έχουν καταρτιστεί πλήρεις φακέλοι για 52 προϊόντα, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλλιέργειά τους, τις στρεμματικές αποδόσεις κ.α.
Ως χώρα διεκδικούμε για τη νέα ΚΑΠ (2014 – 2020) την αύξηση των πόρων αφ´ ενός για την ενίσχυση των νέων αγροτών στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως κι αφ´ ετέρου για τη στήριξη της ηλικιακής ομάδας 40 – 50 που επιστρέφουν στη γεωργία στα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Με τα νέα δεδομένα έχει δεσμευθεί και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για τους νέους αγρότες ότι στη νέα προγραμματική περίοδο θα ενισχύονται (πριμ πρώτης εγκατάστασης) με ποσό έως 50.000 ευρώ. Παράλληλα, στα Επενδυτικά Προγράμματα,(Σχέδια Βελτίωσης) επιδιώκεται να αυξηθεί το ποσοστό της επιλέξιμης δαπάνης για έξοδα αδείας πρώτης κατοικίας και έξοδα αδείας αγροτικής εκμετάλλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ