Αυτό ήταν και οι αιτία να κτιστεί το εκκλησάκι του νοτιoδυτικά του χωριού μας. Τηρούμε επίσης κάθε χρόνο και το παραδοσιακό έθιμο της πίττας του Αγίου ή καλύτερα της φανουρόπιτας.
Η πίτα συνήθως είναι μικρή και στρογγυλή και γίνεται από καθαρό αλεύρι, ζάχαρη, κανέλλα, λάδι κι αφού όλα αυτά τα υλικά ανακατευθούν, ζυμώνονται, μπαίνουν σε στρογγυλή φόρμα και η πίττα ψήνεται σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο.
Η πίτα γίνεται για να φανερώσει ο Άγιος σε κάποιον ένα χαμένο αντικείμενο, κάποια δουλειά αν ένας είναι άεργος, κάποια χαμένη υπόθεση, την υγειά σε κάποιο άρρωστο και άλλα παρόμοια.
Βέβαια οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν στον Άγιο την ημέρα της γιορτής του και σταφύλια, βραστό κρέας με κριθαράκι, κρασί, όλα τασίματα βοσκών και χωριανών