Αναβολή εκδήλωσης παρουσίασης μελέτης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών

0
1409

Αναβλήθηκε η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο το πρωί στις Μέλαμπες για την παρουσίαση της μελέτης για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών στα νότια του Αγίου Βασιλείου
Και αναβλήθηκε, όπως έμαθε η στήλη, επειδή την ίδια ώρα οι τοπικοί φορείς – που είναι προφανές ότι είναι σημαντικό να ακούσουν τα αποτελέσματα της μελέτης και να πάρουν θέση – θα βρίσκονται στα Ανώγεια όπου θα εγκαινιάζεται το νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Πάντως, για την ιστορία, δεν είναι καθόλου τυχαία η στιγμή της αποστολής του αιτήματος του δήμου Αγίου Βασιλείου προς την υπουργό για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου του Σπηλίου, το οποίο θα διαβάσετε σε άλλη σελίδα της εφημερίδας. Και αυτό, γιατί το αίτημα είναι χρόνιο και πολύ επιτακτικό για μία περιοχή που έχει ταλανιστεί από καταστροφικές πυρκαγιές τις συνέπειες των οποίων έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Και κάποιοι προβληματίζονται για το γεγονός ότι δημιουργείται κλιμάκιο στα Ανώγεια, όπου προφανώς οι πυρκαγιές είναι πολύ λιγότερες. Τώρα περιμένουν με ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργείου.

www.goodnet.gr

 

Η επιστολή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Γεροβασίλη

Το πάγιο αίτημα του δήμου για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σπηλίου σε πυροσβεστικό σταθμό Δ’ Τάξης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του σε προσωπικό και υποδομές επαναφέρει προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης.
Το αίτημα κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειο Ματθαιόπουλο, αλλά και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους δύο βουλευτές του νομού, Ανδρέα Ξανθό και Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Ο κ. Ταταράκης περιγράφει τους λόγους για τους οποίους το αίτημα έχει ισχυρές βάσεις, λέγοντας:
«Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει πληγεί από επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πυρκαγιές τα τελευταία 20 χρόνια με ανυπολόγιστες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες και χαρακτηρίζεται ένας από τους πιο πυρόπληκτους Δήμους της χώρας.
Είναι διαχρονικό και πάγιο το αίτημα μας για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε Πυροσβεστικό σταθμό Δ τάξης ώστε να δύναται να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο που επιτελεί το Κλιμάκιο Σπηλίου σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου και τον Υπεύθυνο κ. Βαγγέλη Καπετανάκη, που είναι η διασφάλιση της πυροπροστασίας για την ευρύτερη περιοχή.
Οι βασικοί λόγοι που καθιστούν αναγκαία και επιτακτική την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπήλιου σε είναι :
– Το κλιμάκιο στεγάζεται σε κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και διαθέτει την απαιτούμενη κτιριακή υποδομή και χώρο για οχήματα, ενώ βρίσκεται σε στρατηγική θέση αφού βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου με πρόσβαση στην επαρχιακή οδό. Επίσης ο Δήμος θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές αν κριθεί απαραίτητο.
– Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο καλύπτει ουσιαστικά μια τεράστια γεωγραφική έκταση που είναι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου (ολόκληρο το νότιο Ρέθυμνο), στα όρια του οποίου υπάρχουν δύσβατες περιοχές, πνέουν δυνατοί άνεμοι, έχει δασώδεις εκτάσεις και περιοχές Natura και βέβαια το ειδικής προστασίας και φυσικού κάλλους Φοινικόδασος του Πρέβελη
-Ο Δήμος μας είναι τουριστική περιοχή με μεγάλο παραλιακό μέτωπο που αποτελεί προορισμό χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός περιστατικών που αφορά πυρκαγιές, παροχή υπηρεσιών (διασώσεις από δύσβατη περιοχή) και τροχαία ατυχήματα.
Η αναβάθμιση λοιπόν του Κλιμακίου Σπηλίου σε Σταθμό Δ τάξης θα έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό άρα θα συμβάλλει στη θωράκιση της περιοχής μας με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.
κ. Υπουργέ
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε τις ενέργειές σας αφού θεωρούμε ότι η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου είναι ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνία και κρίνεται επιβεβλημένη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ