Νερό από τον Πλατύ Ποταμό στην περιοχή Διχαλή της Βουβάλας

0
539
Το υδροαρδευτικό δίκτυο Μελάμπων έφτασε σήμερα στην περιοχή Διχαλή πλησίον της κορφής της Βουβάλας, σε υψόμετρο 840 μέτρων.
Το έργο κατασκευάστηκε τμηματικά και εξολοκλήρου από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, βασίζεται σε 3 νέες δημοτικές γεωτρήσεις, η μια εξ αυτών, η βασικότερη, παραχωρήθηκε ως δωρεά στην κοινότητα Μελάμπων (2009) από τον αείμνηστο Κωστή Χατζηδάκη.
Πραγματοποιούνται 6 αντλήσεις, έχει συνολικό δίκτυο διανομής 15 χιλιομέτρων περίπου και καλύπτει περιοχές όπως: Άγιο Αντώνιο, Καλαμπή, Παραδείσι, Άγιο Βασίλειο, Άλωνα, Μούδια, Λενικό, Σελί, Τσικομήτατο Καλομάτη, Γούρνα, Διχαλή, Αλωνάκι, Προφήτη Ηλία. Εντός των ημερών επεκτείνεται προς Καβούσι, Κάταμπέλια, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και προς άλλες κατευθύνσεις.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εξασφαλίζει πλήρως την επάρκεια νερού στον οικισμό Μελάμπων, αφού εκτός του νερού από τον Άγιο Αντώνιο, οι δεξαμενές ύδρευσης του χωριού ενισχύονται με νερό που έρχεται από την τρίτη γεώτρηση, από τον Ποταμό (Σταή Κάμπος) γεγονός που καθιστά το έργο αυτό ως ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Τοπικής Κοινότητας Μελάμπων από συστάσεως της, αφού υλοποιεί την βασική, απόλυτη προτεραιότητα, επιδείωξη όλων των Τοπικών και Κοινοτικών Συμβουλίων έως σήμερα !!!
Χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι έργο ικανό να θωρακίσει αλλά και να εξασφαλίσει την πρόοδο των σημερινών και κυρίως των αυριανών κατοίκων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και εξασφαλίζοντας την βασική απόλυτη προϋπόθεση για φυσική ζωή, πολιτισμό και ανάπτυξη: το «ΝΕΡΟ».
Άξιοι επαίνων αυτοί που το οραματίστηκαν !
Άξιοι επαίνων αυτοί που το υπηρέτησαν !
Άξιοι επαίνων αυτοί που το κατασκεύασαν !

«πεπραγμένα εκάστου η Ιστορία κρίνει…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ