Υπενθύμιση από το facebook

0
512
Το facebook μας υπενθύμισε σήμερα μια από τις πολλές, αναρίθμητες δράσεις για τη διάσωση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού μας ( δημιουργία μουσείων, αναπλάσεις παραδοσιακών δημόσιων χώρων, ανακαινήσεις ιστορικών μνημείων, καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού μας, έκδοση σχετικών βιβλίων και άλλα πολλά ) .
Παρακάτω εμφανίζεται η τελευταία φάμπρικα του χωριού μας, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο υπόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος, για να διασωθεί, ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές .
Οι Μέλαμπες κατέχουν μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κληρονομιές στην Κρήτη, γεγονός το οποίο κινητοποίησε στο παρελθόν αλλά και στο παρών, ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν ανιδιοτελώς, χωρίς ανταμοιβή αλλά με προσωπικό, οικογενειακό κόστος για την διάσωση της. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες οι αυριανοί Μελαμπιανοί μπορούν να υπερηφανεύονται για το παρελθόν και τους προγόνους, τον ανεκτίμητο αυτό πλούτο ο οποίος καθιστά το χωρίο, χωρίς υπερβολή, πανελλαδικά, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ιστορικού και πολιτιστιστικού ενδιαφέροντος.
Αυτό τον πλούτο οφείλουμε όλοι, με πράξεις, θέτοντας ως πρωτεραιότητα, να σεβόμαστε και να τιμούμε!
Ακολουθεί η ανάρτηση της 23 Ιουλίου 2017:
Σήμερα Κυριακή 6.30 το απόγευμα από το σχολικό κτήριο του χωριού ξεκινά η παρουσίαση-ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στις Μέλαμπες όπως αυτά της τοπικής ιστορίας, των θρησκευτικών και των άλλων μνημείων , της τοπικής λαογραφίας και του πολιτισμού. Οι συμμετέχοντες εκτός της απόκτησης της γνώσης θα μπορούν επίσης να ξεναγήσουν επισκέπτες (σχολεία , συλλόγους , τουρίστες κ.λπ.) στα μουσεία και στα άλλα σημεία ενδιαφέροντος, να παρουσιάσουν με πληρότητα και ακρίβεια τις σχετικές με αυτά πληροφορίες καθώς επίσης να προβάλουν και να προωθήσουν τις Μέλαμπες ως σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ