Ευχαριστήριο της Κοινότητας Μελάμπων στην οικογένεια του γιατρού και βουλευτή Γεωργίου Βουλγαράκη

0
979

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μελάμπων,  με αφορμή το θάνατο της  μακαριστής  Ελένης Βουλγαράκη- της οποίας η κηδεία και η ταφή έγινε στο  χωριό μας στις 14 Μαϊου2021 -και εξ ονόματος όλων των Μελαμπιανών, θέλει να εκφράσει ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα της θανούσας, των μακαριστών αδελφών της Κωνσταντίνου  και Άννας και των αειμνήστων γονέων τους Γεωργίου και Αγγελικής, για όσα έχουν προσφέρει στο χωριό μας, κυρίως δε, για τη δωρεά στην Κοινότητα, της πατρικής των οικίας.

Προς ενημέρωση και υπενθύμιση αναφέρουμε ότι:
Το πολύτιμο αυτό κτίσμα, ανοικοδομήθηκε λίγο πριν το 1940 από τον συγχωριανό μας αείμνηστο Γεώργιο Βουλγαράκη, γιατρό Γυναικολόγο και μετέπειτα   βουλευτή Ρεθύμνης. Λειτούργησε για λίγα χρόνια ως κατοικία της οικογένειας του και συγχρόνως ως χώρος Μαιευτικής.
Περί το 1985 ο αείμνηστος γιατρός, εξέφρασε την επιθυμία για τη δωρεάν παραχώρηση  του ακινήτου προς την Κοινότητα Μελάμπων, με σκοπό να στεγάσει μεταξύ άλλων και το Κοινοτικό Ιατρείο του χωριού μας, που εκείνα τα χρόνια φιλοξενούνταν στο μικρό γραφείο της Ενορίας. Αυτή την επιθυμία του, δυστυχώς ο ίδιος,  δεν πρόφθασε να την ολοκληρώσει. Την πραγματοποίησαν όμως τα παιδιά του το 1988.

Τον επόμενο χρόνο με δωρεές και προσωπική εργασία των Μελαμπιανών, το κτίσμα άρχισε να  επισκευάζεται και να αναμορφώνεται, με κατάληξη το 1990 να στεγάσει τελικά το σημερινό-πρότυπο για την εποχή μας-Περιφερειακό Κοινοτικό Ιατρείο . Στη συνέχεια ο Δήμος μας, και σταδιακά, πραγματοποίησε την συνολική ανακαίνιση και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Σήμερα ο χώρος αυτός στεγάζει:
1. Τις  δραστηριότητες του Συλλόγου Γυναικών Μελάμπων
2. Τις  γραφειακές ανάγκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελάμπων.
3. Δωμάτια διαμονής και φιλοξενίας προσώπων, που υπηρετούν κοινωνικές ή εκπαιδευτικές ανάγκες του χωριού μας.
4. Ο περιβάλλον χώρος του φιλοξενεί  παιδική χαρά.
5. Πρόκειται σύντομα να στεγάσει, γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Μελάμπων.

Το κτίσμα αυτό αποτελεί σήμερα σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο, πρωτοποριακό στολίδι του χωριού μας. Αναμφίβολα προέκυψε με την έκφραση έμπρακτης κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης, της οικογένειας του  αείμνηστου γιατρού Γεωργίου Βουλγαράκη, της συζύγου του Αγγελικής, των  παιδιών τους Κωσταντίνου , Άννας, Ελένης και του συζύγου της Αντώνιου Τζαγκαράκη, προς τις Μέλαμπες.

Γι’αυτό, καθηκόντως το Συμβούλιο μας,  εκφράζει στην οικογένεια τις ευχαριστίες όλων  των κατοίκων του χωριού μας, αλλά και την αναγνώριση τους ως Μεγάλων Δωρητών των Μελάμπων.
Με την ευκαιρία δε της τέλεσης μνημόσυνου στην Ενορία μας, ευχόμαστε η μνήμη τους να είναι αιώνια.

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μελάμπων

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ