Επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου – ανάρτηση στη σελίδα του σχολείου

0
213

Την Τρίτη 26-03-2024 στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων «Σχολική εφημερίδα «Τετ@rto» και «Οι άγιοι Τέσσερις μάρτυρες στο χθες και στο σήμερα» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών, Μαρίας Ελένης Βασάκη, Μάρκου Μάρκου, Μανώλη Οικονομάκη, Περσας Μανουσάκη, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στο χωριό Μέλαμπες της επαρχίας Αγίου Βασιλείου, τόπο καταγωγής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να πάρουν συνέντευξη από τον κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη, υπεύθυνο τμήματος Παιδείας Δήμου Αγίου Βασιλείου και ιστορικό ερευνητή του βίου και του μαρτυρίου των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πιο πρόσφατα ευρήματα της έρευνάς του.

Ακολούθησε περιήγηση στα μέρη, οπου έζησαν οι Άγιοι Τέσσερις μάρτυρες, καθώς και επίσκεψη στον ναό που έχει χτιστεί προς τιμήν τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Τσουρδαλάκη για τις πολύ χρήσιμες και διαφωτιστικές πληροφορίες που μας έδωσε, καθώς και για τη ζεστή φιλοξενία που μας προσέφερε ο ίδιος και όλοι οι κάτοικοι του χωριού! Ήταν μια ανέλπιστα όμορφη εμπειρία!

Στην επιστροφή έγινε ολιγόλεπτη στάση στο Σπήλι, για να δροσιστούμε! 🫶👏🙂

 

4oG_8b

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ