Ιερό Προσκύνημα στις Μέλαμπες, γενέθλιο τόπο  των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων

0
323

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΜΠΗΣ ΣΥΒΡΙΤΟΥ & ΣΦΑΚΙΩΝ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΕΛΑΜΠΩΝ

Ιερό Προσκύνημα στις Μέλαμπες, γενέθλιο τόπο  των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Η Ενορία Μελάμπων γνωστοποιεί ότι την 31η Μαρτίου 2024 ημέρα Κυριακή – όπως και κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μήνα όλου  του έτους  –  στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωση των εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη Μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων θα τελεστεί στις Μέλαμπες και στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Εσπερινός και Ιερή Παράκκληση των.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση σε δύο από τα  σπίτια των Αγίων (τα οποία έχουν μεταμορφωθεί σε Ιερό Παρεκκλήσιο και Ιερό Προσευχητάριο), καθώς και στο κειμηλιαρχείο της Ενορίας  και στο μουσείο υφαντικής  του χωριού. Καλούνται οι φιλομάρτυρες πιστοί να προσέλθουν για απόδοση τιμής στους Αγίους του τόπου μας , για προσκύνημα  και  ευλογία.

Σημειώνεται ότι την ως άνω ημέρα έχει προγραμματιστεί από το ΚΤΕΛ  Ρέθυμνου – Χανίων  έκτακτο δρομολόγιο λεωφορείου με αναχώρηση από το σταθμό του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου  για τις Μέλαμπες στις 15.00 και αναχώρηση επιστροφἠς  στις 20.00.

Επί πλέον παρακαλούμε τους φορείς του χωριού αλλά και τους Ενορίτες, να μην προγραμματίσουν εκδηλώσεις, την τελευταία  Κυριακή κάθε μήνα και  για όλο το έτος, καθώς και στις ημερομηνίες 28 Ιουλίου  2024 και 11  Αυγούστου 2024, ώστε αυτές τις ημέρες  να είναι ανεμπόδιστη η συμμετοχή όλων των Ενοριτών στις προγραμματισμένες από την Ενορία μας εκδηλώσεις, που είναι: Η μεν 28η  Ιουλίου το σπουδαίο  γεγονός της Μετακομιδής των Ιερών Καρών και αποτμήματος Ιερού Λειψάνου των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στον Ιερό Ναό τους στην Ενορία μας από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, η δε 11η   Αυγούστου η προβολή του δημιουργηθέντος από την Ενορία μας Ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το Μαρτύριο των εκ Μελάμπων και εν Ρεθύμνη Μαρτυρησάντων Αγίων Τεσσάρων Νεομαρύρων.

Από την Ενορία Μελάμπων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ