Φθινοπωρινή επίσκεψη στις Μέλαμπες

0
2104

Οι φθινοπωρινές μέρες στο χωριό πάντα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πάντα επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες.

Δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, οι ιδανικές θερμοκρασίες που σου επιτρέπουν να περπατήσεις να βγεις να συναντήσεις και να χαρείς τη φύση να κάνεις με άνεση αγροτικές και όχι μόνο εργασίες, η απέραντη, διαρκής ηρεμία και ησυχία αλλά και οι δραστηριότητες οι χαρακτηριστικές της εποχής όπως ο τρύγος, το πάτημα, τα καζάνια (τη φρέσκια ρακί με μάραθο και τις παρέες με οφτή πατάτα στα καζάνια που τα βάζεις; ),οι πρώτοι ομανίτες, ψαρολιές κ.ά.
Όλα αυτά μόνο ευχάριστη και θετική ψυχική διάθεση μπορούν να προκαλέσουν.

Αποκορύφωμα βέβαια και ξεχωριστός ιδιαίτερος λόγος, η περίοδος προετοιμασίας και ο εορτασμός του καυχήματος του χωριού μας οι «Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες» στις 28 Οκτωβρίου.

Αν όλα αυτά αν δεν αποτελούν ικανές αιτίες και για δεύτερη φθινοπωρινή επίσκεψη εκτός της καλοκαιρινής στο χωριό, ε τότε ποιες μπορεί να είναι;
Για του λόγου το αληθές η έκφραση στα πρόσωπα επισκεπτών( και δη του Μανόλη του Τζαγκάρη ) πρόσφατης φθινοπωρινής παρέας σε ένα από τα καφενεία του χωριού, αρχές Σεπτέμβρη.
Για τη χειμερινό περίοδο και τις ευκαιρίες της στον επισκέπτη θα τα πούμε σε επόμενο άρθρο. Τελικά και αυτός είναι ο στόχος μας να δείξουμε πως οι Μέλαμπες αποτελούν ιδανικό προορισμό για χίλιους δυο λόγους και για όλο τον χρόνο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ