Μια σημαντική βιβλιοπαρουσίαση

0
2188

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Οικονομικός Πόλεμος και Νομισματική Ειρήνη. Η Ελληνική Οικονομική Κατάθλιψη” του Κωνσταντίνου Γκράβα στην “Στοά του Βιβλίου”
Ιδιαίτερης και για μας σημασίας η εκδήλωση, μια και ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι ο σύζηγος της Νόνας Φασατάκη, γαμπρός του Νίκο και της Αγγέλας.

Στη εκδήλωση για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ.:

– Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
– Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
– Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δικηγόρος-Δημοσιογράφος

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κα. Φαίη Μαυραγάνη.

Είκοσι χρόνια μετά τη γέννηση του ευρώ και περίπου δέκα μετά την κατάρρευση της Lehman, ο συγγραφέας ταξιδεύει στην πολιτική και οικονομική Ιστορία και Φιλοσοφία για να εξηγήσει τα βαθύτερα αίτια της σύγχρονης μεγάλης κρίσης. Τι είναι και πώς επετεύχθη η νομισματική ειρήνη; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις του ακήρυχτου οικονομικού πολέμου εντός της Ευρωζώνης; Θα παραμείνει το ευρώ ένα δυνάμει πολιτικό εγχείρημα; Μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών διδαγμάτων, ο συγγραφέας αναγνωρίζει εγχώριες και διεθνείς απειλές, και προτείνει λύσεις διαφυγής από την Ελληνική Οικονομική Κατάθλιψη…

“Μία πολύ χρήσιμη συμβολή στην βιβλιογραφία (α) της πρόσφατης διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, (β) του ρόλου των κεντρικών τραπεζών στην αντιμετώπιση της κρίσης και (γ) της ελληνικής κρίσης που προήλθε από την αδυναμία αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους της χώρας…” (Γιάννης Στουρνάρας).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ