Συνάντηση των μαθητών μας με τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη

0
1603

 

31 Μαΐ 2018
Οι ημέρες για τη λήξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζουν, και οι ώρες μέχρι να ακουστεί το τελευταίο κουδούνι λιγοστεύουν. Έτσι, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε άλλη μία εξόρμηση με τους μαθητές μας. Ο προορισμός μας ήταν κοντινός και γνώριμος, αλλά με τόσες άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές.
Πρώτος μας σταθμός ήταν το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Εκεί μας περίμενε ο κ. Φάνης να μας συστήσει με τα αγάλματα του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Μας μίλησε για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από την Αγία Γαλήνη και την ιστορία της. Η υποδοχή του ήταν ένθερμη και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Επόμενός μας σταθμός ήταν το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Γαλήνης. Εκεί δύο γειτονικά σχολεία και οι μαθητές τους είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή. Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έπαιξαν και δημιούργησαν φιλίες.
Έπειτα, έφτασε το πρόσωπο που όλα τα παιδιά περίμεναν με αγωνία. Ένας αθλητής της ιστιοπλοΐας, ένας ολυμπιονίκης, θα βρισκόταν ανάμεσά μας. Τα παιδιά ήταν ανυπόμονα να το δουν, ώσπου ο κ. Κακλαμανάκης ήρθε. Τότε με τα λόγια του ήταν τόσο προσιτός και κατανοητός στους μαθητές, και ταυτόχρονα πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις απορίες τους. Απορίες από το πόσα μετάλλια έχει κατακτήσει, μέχρι και το πώς έπεφτε με την ιστιοσανίδα.
Θα ήθελα να υπογραμμίσω μία λέξη που επαναλάμβανε ο κ. Κακλαμανάκης με τα παιδιά μας. Η λέξη αυτή δεν είναι άλλη από τη λέξη «Προσπάθεια». «Ακόμη κι αν πέσεις, προσπάθησε να ξανασηκωθείς», μας είπε. Παρότρυνε τα παιδιά να ονειρεύονται και να παλεύουν για τα όνειρά τους. Μέσα από την αθλητική του πορεία μας έδειξε πως στη ζωή μας θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά αν έχουμε ένα όραμα και προσπαθούμε συνεχώς γι’ αυτό, τότε αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Γαλήνης, που μας προσκάλεσε σε αυτή τη συνάντηση, το Δήμο Αγίου Βασιλείου και το Τμήμα Παιδείας, που φρόντισε για τη δωρεάν μετακίνησή μας, αλλά κυρίως τον κ. Κακλαμανάκη για τα λόγια, λόγια καρδιάς, που μοιράστηκε μαζί μας.

 

kaklamanakis2

 

 

Υλικό από την ιστοσελίδα του Δημοτικου σχολείου Μελάμπων :  http://blogs.sch.gr/dimmelamp/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ