Πρωτοβουλία για την καθαριότητα του χωριού μας

0
1391

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

«ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ»

 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Μελάμπων επιδιώκοντας την βελτίωση της εικόνας, αλλά και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών υγιεινής στου κοινόχρηστους  χώρους ,  πήρε την πρωτοβουλία για μια εκστρατεία καθαριότητας του χωριού μας.

Η  προσπάθεια αυτή προσδοκούμε να στηριχθεί  από όλους τους φορείς του χωριού αλλά και τους κατοίκους μόνιμους  και μη  .

Άς ευαισθητοποιηθούμε λοιπόν όλοι  και όσοι μένουν στο χωριό αλλά και όσοι έρχονται για διακοπές. Nα δείξουμε όλοι τη δέουσα  προσοχή  ώστε να πετύχομε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προτείνουμε λοιπόν τις παρακάτω δράσεις :

  • Τοποθέτηση καλαθιών απορριμμάτων από το Δήμο  σε κεντρικά σημεία τα οποία θα αναλαμβάνει ένας από τους περίοικους εθελοντικά  το άδειασμα και την καθαριότητα του.
  • Τοποθέτηση από το Δήμο πινακίδων υπενθύμισης  όπου υπάρχει πρόβλημα με την εναπόθεση σκουπιδιών.( ώρα και τόπος εναπόθεσης )
  • Ηλεκτροφωτισμός από το Δήμο  του προαύλιου χώρου του σχολείου προκειμένου να αποφευχθούν στο εξής οι ανεύθυνες πράξεις κατά τις βραδινές ώρες  αλλά και διατήρηση της καθαριότητας
  • Συστήνουμε   ομάδα εθελοντών η οποία θα αναλάβει τον καθαρισμό  συγκεκριμένων σημείων του χωριού.
  • Απομάκρυνση των κάδων μέσα από το χωριό ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική και για πολλές ημέρες  συγκέντρωση  σκουπιδιών σε συγκεκριμένα σημεία με αποτέλεσμα την άσχημη εικόνα αλλά και δυσοσμία.
  • Σύσταση κατόπιν συνεννόησης με  τους Προέδρους των Συλλόγων Αθηνών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου στους απόδημους που τα σπίτια τους έχουν << ξεχαστεί>> και χρειάζονται περιποίηση βάψιμο και καθαριότητα.

 

Σαν Σύλλογος Γυναικών Μελάμπων σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε το χωριό σαν να είναι το εσωτερικό του σπιτιού μας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑ &

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ