Επίσκεψη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο χωριό μας- Ανακοίνωση Ενορίας

0
1065

Προς τους αγαπητούς και ευλαβέστατους  Ενορίτες μας.

΄Υστερα από την  διαπίστωση βεβαιωμένου στον κορωνοϊό κρούσματος, σε πρόσωπο που συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία και  ιερό μνημόσυνο την περασμένη Κυριακή στην Ενορία μας, και μη γνωρίζοντας την γενικότερη κατάσταση σχετικά με την ύπαρξη πιθανόν και άλλων περιπτώσεων και αποβλέποντας στην πρόληψη περεταίρω μετάδοσης του ιού στο χωριό μας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Απολύμανση όλων των σχετικών επίμαχων χώρων .
  2. Αναστολή του Εσπερινού της Παρασκευής των ψυχών και μεταφορά του σε άλλη ημέρα που έγκαιρα θα γνωστοποιηθεί.
  3. Η τέλεση Θείας Λειτουργίας σύμφωνα με τις κρατικές αποφάσεις και τις εκκλησιαστικές οδηγίες θα πραγματοποιείται με την παρουσία εντός του Ι. Ναού μόνο του  Ιερέα και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού ( ιεροψαλτών, νεωκόρου), και  9 πιστών. 
  4. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους ευρισκόμενους εντός και εκτός του ναού .
  5. Για τις ημέρες που ο Νομός Ρεθύμνου θα βρίσκεται στους Νομούς υψηλού κινδύνου μνημόσυνα με κόλλυβα θα τελούνται μόνο στο Κοιμητήριο ( επί του τάφου), περί την 10 π.μ. αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων.
  6. Η ομαδική μετάβαση στο σπίτι και οι επικίνδυνες συναθροίσεις για προσφορά καφέ κλπ. θα πρέπει να αποφεύγονται αυτή την περίοδο, και μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος.

  Ευχόμαστε να ευλογήσει ο Θεός την υπομονή, και τις προσευχές μας για τη σύντομη παρέλευση αυτής της δοκιμασίας.   

Μέλαμπες 2 Μαρτίου 2021

Ο Εφημέριος της Ενορίας

Πρωτ/ρος Ευάγγελος Τσουρδαλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ