Ενημέρωση μαθητών, δελτία τύπου,συνεντεύξεις, διανομή αφίσας-ενημ. υλικού

0
1595

 

Σύσσωμοι οι φορείς του χωριού συνεχίζουν την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις αρνητικές συνέπειες, της καθόλα ξένης συνήθειας, της χρήσης των κροτίδων τις ημέρες του Πάσχα και καλούν όλους να απέχουν από την χρήση αυτών σε δημόσιους χώρους.

Τις προηγούμενες ημέρες από τους εκπροσώπους των φορέων των Μελάμπων έγινε αφισοκόλληση στους δημόσιους χώρους του χωριού, μοιράστηκε η κοινή ανακοίνωση σε όλους τους κατοίκους, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στην τάξη από τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και η συνέντευξη του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάμπων Παναγιώτη Παπαδομιχελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM

 

Η Κοινή Ανακοίνωση των Φορέων

Μέλαμπες 24 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση

Εμείς οι φορείς των Μελάμπων, θέλουμε να επισημάνουμε το αρνητικό και επικίνδυνο έθιμο της χρήσης κροτίδων και βεγγαλικών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα .

Η κατανυκτικότατα, ιερότητα και πνευματικότητα των ημερών είναι στοιχεία που οφείλουμε όλοι μας να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο, σεβόμενοι πρωτίστως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μας, τη σωματική και ψυχική υγεία όλων μας, ακολούθως δε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει, μια και μέσω του Αναστάσιμου μηνύματος αυτά βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας αυτές τις μέρες.

Η υπερηφάνεια μας καθώς και η αστείρευτη αγάπη για το χωριό μας θα πρέπει να εδραιώνεται και να επιβεβαιώνεται από δράσεις και πράξεις που έχουν σαν βάση τον αλληλοσεβασμό, την διατήρηση και την προβολή των γνήσιων παραδόσεων του χωριού μας.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους βρεθούν τις Άγιες αυτές ημέρες στο χωριό μας μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες όπως, σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κυρίως των ηλικιωμένων και παιδιών να αποφύγουμε εντελώς την χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Κάνουμε δε ιδιαίτερη παράκληση προς στους γονείς αλλά και όλους όσους μπορούν, να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στην προσπάθεια αυτή.

Σε χώρους και εκδηλώσεις ιδιωτικές, έκαστος μπορεί να πράττει όπως αυτός επιθυμεί.

Το Τοπικό Συμβούλιο
Η Ενορία
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος
Ο Αθλητικός Όμιλος
Ο Σύλλογος Γυναικών
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

 

veggalik krotides

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ