Σε ηλικία 95 ετών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας  ο σπουδαίος Κρητικός της Κέρκυρας, Ο Μανώλης Γ. Μελιδονιώτης.

Γεννήθηκε στην Ορνέ και με την ιδιότητα του χωροφύλακα έφτασε στον πρώτο τόπο υπηρεσίας του  την Κέρκυρα. Σύντομα όμως αποχώρισε από την υπηρεσία αυτή, γιατί  γνώρισε την πολύ σπουδαία γυναίκα του και άνθρωπο, τη  Σίλβια Σιμωνέτη, με την οποία δημιούργησαν και την εξαίρετη οικογένεια τους.
Η εργατικότητα και οι πολλές αρετές και των δύο, ανέδειξαν τη μικρή επιχείρηση ξυλείας του πεθερού του, Ξενοφώντα Σιμωνέτη,  σε σημαντικό πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας, οικονομικής προόδου, και κοινωνικής καταξίωσης.

Ο Μανώλης Μελιδονιώτης έγινε γρήγορα γνωστός και ονομαστός ως ο σπουδαίος Κρητικός. Δικαίωσε το όνομα του Κρητικού, γιατί  κάθε Αγιοβασιλώτη, Ρεθεμνιώτη και Κρητικό τον θεωρούσε χωριανό του. Χαρά του ήταν να τον φιλοξενήσει και να μιλήσουν για την Κρήτη. Πολλοί δε είναι αυτοί που τον γνώρισαν απλά ως περαστικοί, τον  αγάπησαν και τον θαύμασαν.

Τα συχνά περάσματα του από την Ορνέ, την εκκλησία της Παναγίας, και τις Μέλαμπες ήταν πραγματικά προσκυνήματα, σε τόπους γι ‘αυτόν ιερούς, και για ανθρώπους (συγγενείς και χωριανούς)  που εξαιρετικά αγαπούσε και πάντα εύρισκε τρόπους να τους το  δείχνει.

Ο Μανώλης ο Μελιδονιώτης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της αρχοντιάς!

Γι’αυτό σήμερα 27-6-2022 ( ημέρα της κηδείας του), του λέμε:

«Αιωνία σου η μνήμη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ