Χρηματοδοτήσεις έργων και μελετών από Περιφέρεια Κρήτης ύψους 3.540.000. ευρώ για Μέλαμπες-Αγία Γαλήνη

0
1740

Σε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και την προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών κ. Ελένη Ρανουτσάκη, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εγκρίσεις χρηματοδότησης μελετών και έργων, από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης στην περιοχή Μελάμπων και Αγία Γαλήνης, με τίτλους:

  1. Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο διασταύρωση με νέα επαρχιακή οδό-Μέλαμπες – Αγία Γαλήνη και συνδεόμενοι δρόμοι  1.500.000 ευρώ
  2. Μελέτη οριοθέτησης με έργα διευθέτησης ρέματος Πλατύ Δήμου Αγίου Βασιλείου 1.700.000 ευρώ
  3. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ρέματος Πλατύ Δήμου Αγίου Βασιλείου 340.000 ευρώ

Το δεύτερο και τρίτο αφορούν σε αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα στην περιοχή μας, (Πλατύς Ποταμός – και άλλα ρέματα) με σκοπό να διασφαλίσουν τον ανθρώπινη ζωή και περιουσία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το  πρώτο έργο έχει να κάνει με ένα πάγιο αίτημα, την βελτίωση της βατότητας, διαπλατύνσεις – νέες χαράξεις, της παλιάς επαρχιακής οδού από Μέλαμπες (Βρουλόκαμπο) έως και την Αγία Γαλήνη, έργο πνοής για την δοκιμαζόμενη, επανειλημμένα, από πυρκαγιές περιοχή, με τεράστιες όμως δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Την  αναγκαιότητα και σπουδαιότητα των παραπάνω παρεμβάσεων, που αφορούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας Κρήτης,  αναδεικνύει και η πρόσφατη μελέτη «Σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης και αναπτυξιακής αναβάθμισης πληγεισών περιοχών του Δήμου Αγίου Βασιλείου: Μέλαμπες, Σαχτούρια, Ορνέ, Κρύα Βρύση, Αγ.Γαλήνη» ως έργα πρώτης προτεραιότητας. Η εν λόγω μελέτη παρουσιάσθηκε από την επιστημονική ομάδα έργου, στις 5/5/2019 στις Μέλαμπες, με ιδιαίτερο, πρωτόφαντο στοιχείο αυτής, η επώνυμη ενεργός συμμετοχή διακοσίων και πλέον κατοίκων και φορέων της περιοχής, μέσω  συμπλήρωσης ειδικού ερωτηματολογίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς επίσης την αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ν. Κακογιαννάκη για την εν γένη στάση τους, στα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα, που απασχολούν την περιοχή μας.

Αντώνης Τσουρδαλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Βασιλείου
Εκπ/κος Β΄/θμιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ