Ρακοκάζανα-η καλύτερη εποχή

0
457

Οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτό δεν είναι λίγοι:

  • από τη μιά η φύση που ετοιμάζεται να ανανεωθεί μετά τις πρώτες βροχές,
  • η ηρεμία και ησυχία χωρίς πολυκοσμία που επικρατεί
  • και τέλος οι παρέες που δημιουργούντε στα ρακοκάζανα με αφορμή την απόσταξη της ρακής.

    Η φρέσκια ρακί  με τη χαρακτηριστική ελαφριά μυρωδιά του μάραθου, η οφτή πατάτα και τα άλλα σχετκά στα κάρβουνα και καμιά φορά και τα όργανα, αποτελούν τα καλύτερα στοιχεία για τη συγκρότηση μια πολύ καλής παρέας.
    Μια τέτοια παρέα καταγράψαμε χθές το βράδυ Σάββατο 9/11/2010 στο καζάνι που βρίσκεται στο Φαράγγι.
    Τα στράφυλα έβγαζε ο Μιχάλης Ε. Ζεάκης.
    Η παρέα μεγάλη και ζωηρή με ντόποιους αλλα και επισκέπτες από Αθήνα, Ρέθυμνο, Αγία Γαλήνη, Ηράκλειο κ.α.
    Το ερώτημα που προέκυψε είναι αν περίσεψε ρακί να πάρει ο Μιχάλης στο σπίτι του;

    Πάντως όπως και νάχει το πράγμα τα καζάνια αυτή την περίοδο είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για επισκεφτεί κανείς τις Μέλαμπες.
    Προλαβένετε λοιπόν  ακόμα 15-20 ημέρες να προγραμματίσετε διακοπές στο χωριό.

    Εβίβα μας ουλονών και καλοξόδευτη! !

Παρά το χαμηλό φωτισμό που υπήρχε, δείτε το σχετικό βίντεο: 

 


http://www.youtube.com/watch?v=ljkUYTUse54

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − 1 =