Ίδρυση παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο δήμο Αγίου Βασιλείου – Αιτήσεις ενδιαφερομένων

0
2064

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου μετά από απόφαση του Δ.Σ. πρόκειται να καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην περιοχή.

Καλούμε λοιπόν όσους δημότες άνω των 18 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και επιθυμούν να λάβουν απολυτήριο γυμνασίου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για φοίτηση στο τηλέφωνο του Δήμου 2832340203, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο για ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος στην περιοχή.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τo γυμνάσιο. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης παρέχεται τίτλος ισότιμος του απολυτηρίου του Γυμνασίου. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με τον νόμο 2525/97, αποτελούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και, τέλος, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα σπουδών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας  διαθέτει ευέλικτο περιεχόμενο, και έχει προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Δηλαδή, το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εκπαιδευομένων, δεν έχει διαγωνίσματα και εξετάσεις αλλά αξιολογεί με βάση την παρουσία, το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση στις δράσεις κάθε μαθήματος. Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι: Πληροφορική, Αγγλικά, Πολιτισμική Αισθητική Αγωγή, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κοινωνική Εκπαίδευση, Ελληνική Γλώσσα, Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματικά και Προσανατολισμός-Συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι δύο εκπαιδευτικά έτη, συγκεκριμένα 18 μήνες. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή (6:00-9:30).

Τέλος, να σημειωθεί ότι ειδικά οι δικαιούχοι Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει την φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εγγραφούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της περιοχής προκειμένου να λαμβάνουν το ΚΕΑ σύμφωνα με την υπ’ Αριθμ.: Γ.Δ.5οικ.2961-10 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών – Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Οικονομικών. (άρθρο 6 παρ.στ’, ΦΕΚ τ.β’/128/24.01.2017)

 

Συνέντευξη Υπεύθυνου Παιδείας δήμου Αγίου Βασιλείου Αντώνη Τσουρδαλάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου  98,4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ