Ιστορική κοινή επίσκεψη των σχολείων Μελάμπων και Αγίας Γαλήνης στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ακρόπολη

0
807

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η από κοινού επίσκεψη των Δημοτικών Σχολείων Μελάμπων και Αγίας Γαλήνης στην Αθήνα. Μια κοινή δράση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκτός από σημαντική, ιστορική, λόγω σπουδαιότητας των σημείων προορισμού του προγράμματος αλλά και της από κοινού οργάνωσης και πραγματοποίησης της.

Συγκεκριμένα οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, την Κυριακή 12 Μαρτίου αναχώρησαν με πλοίο από Ηράκλειο.
Την Τρίτη στις 9 το πρωί βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αμέσως μετά στις 11 επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης. Στη διάρκεια των επισκέψεων αυτών συνοδεύονταν από ξεναγό η οποία παρουσίαζε, περιέγραφε και εξηγούσε αναλυτικά σε μαθητές και γονείς τα όσα εντυπωσιακά και σημαντικά για πρώτη φορά έβλεπαν από κοντά.

Στις 3 το μεσημέρι βρέθηκαν όλοι  στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, όπου παρακολούθησαν την αλλαγή της Προεδρικής φρουράς.

Τέλος στις 4 ακριβώς   ο υπεύθυνος ασφάλειας της Βουλής υποδέχτηκε στην είσοδο του προαυλίου του μεγάρου της Βουλής τους μαθητές των δύο σχολείων και τους γονείς τους. Στη συνέχεια η υπεύθυνη υπάλληλος ξενάγησε στους βασικούς χώρους του μεγάρου και στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου αλλά και για το ρόλο που αυτό σήμερα επιτελεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το γεγονός οτι οι μαθητές και οι γονείς τους παρακολούθησαν απο τα θεωρεία μέρος απο τη συνεδρίαση της  ολομέλειας της Βουλής, που διεξάγονταν εκείνη την ώρα, καθώς και το θερμό καλωσόρισμα από την πρόεδρο της Βουλής ( δείτε βίντεο).

Οι μαθητές και οι γονείς αναχώρησαν την ίδια μέρα για Κρήτη

Ολοκληρώνοντας, να αναφέρουμε ότι η επίσκεψη έγινε μετά από πρόταση και υποστήριξη του τμήματος παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ο υπεύθυνος του οποίου συνόδευε στην επίσκεψη, και συνδιοργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων των δύο σχολείων.

 

Vouli_arxiki

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ