Από την εκδρομή στη Σαμαριά

0
1979

 οργάνωσε εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Μαζί μας ήταν και πολύ καλοί φίλοι του χωριού όπως και χωριανοί μας από τις Μέλαμπες.

 

Η αναχώρηση από Ηράκλειο ήταν 5.30 το πρωί, όσοι δεν ήθελαν να περάσουν το Φαράγγι πήγαν με το καραβάκι από τη Χώρα Σφακιων για την Αγία Ρούμελη.

Η διαδρομή αν και αρκετά μεγάλη μας αντάμειψε με την μεγάλη εναλλαγή του τοπίου. Από την πυκνή βλάστηση και τα αιωνόβια δέντρα, που ακόμα και πάνω σε βράχους είχαν  φυτρώσει και έστεκαν αγέρωχα, φτάσαμε στους κατακόρυφους και αποτόμους γκρεμούς να υψώνονται πάνω μας όπου η φύση έχει «λαξεύσει» με το πέρασμα του χρόνου απίστευτα σχέδια.

Η κατάληξη του Φαραγγιού είναι στην Αγία Ρουμέλη, και εκεί διανυκτερεύσαμε.

Μετά από τόσες ώρες διαδρομής η θάλασσα μας καλούσε για μια δροσερή βουτιά και αφού ξεκουραστήκαμε το βράδυ σμίξαμε όλοι μαζί, φάγαμε και γλεντήσαμε, (δεν ξεχώριζες πλέον ποιοι είχαν περάσει το Φαράγγι και ποιοι όχι που «υποτίθεται» θα πρεπε να ‘ταν κουρασμένοι!!). Η βραδιά μας έκλεισε με τον λατρεμένο μας Μελαμπιανό σκοπό που δεν υπάρχει περίπτωση σε καμία μάζωξη μας να μην μπει σαν σφραγίδα στο τέλος του γλεντιού.

Την επομένη μέρα πήραμε το καραβάκι για τη Χώρα Σφακίων και από εκεί πήγαμε στο Φαράγγι της Πατσού (όχι, αυτή τη φορά δεν είχε πεζοπορία, μα φαγοποτι!), εκεί σμίξαμε με τους Μελαμπιανούς που μένουν στο Ρέθυμνο και όλοι μαζί ανοίξαμε τον κλήδονα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Συμβούλιο του Συλλόγου μας, που φρόντισε το παραμικρό για το υπέροχο διήμερο μας καθώς βέβαια και τη μουσική μας συντροφιά τόσο στην Αγία Ρούμελη όσο και στο Δρυμό την επόμενη μέρα. Χωρίς αυτούς οι εκδρομές μας δεν θα είχαν το Μελαμπιανό χρώμα της μουσικής μας παράδοσης!

Και στην άλλη βόλτα με το καλό!!!

 

Κάντε κλίκ να δείτε τις φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Zixcdz2jZRM

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ