Εορτή του Τιμίου Σταυρού

0
2023

Μπορεί ακούγοντας  για την εορτή του Τιμίου Σταυρού – που εορτάζει η εκκλησία μας στις 14 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο – το μυαλό των Μελαμπιανών  να πηγαίνει στα μεγάλα πανηγύρια που γίνονταν και γίνονται  στην περιοχή μας αυτή την ημέρα  , δηλαδή :

1.Στο μοναστήρι του Πρέβελη .

2.Στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορφή του Ψηλορείτη .

3 .Στον περικαλλή Ναό του Τιμίου Σταυρού στα Πάνω Σακτούρια ,  που κάθε χρόνο ως γνωστό πήγαιναν πολλοί Μελαμπιανοί  ,για να τιμήσουν την εορτή  αλλά  και να επισκεφτούν τους φιλότιμους και  φιλόξενους Σαχτουριανούς , που αυτή την ημέρα , για τη χάρη του Σταυρού άνοιγαν τα σπίτια τους και πρόσφεραν πλούσια , καρδιακή φιλοξενία και διασκέδαση  .

Την τελευταία  εικοσαετία  ωστόσο  την εορτή  αυτή  ως γνωστό την εορτάζει και η Ενορία  μας με  επίκεντρο τη λειτουργία που γίνεται στο ομώνυμο  εξωκκλήσι , που βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου .

Με  πληθωρική λοιπόν  συμμετοχή  και φέτος και με σύμμαχο τον καλό καιρό , αλλά και τη σκιά των νεόφυτων δένδρων , έγινε η λειτουργία και η καθιερωμένη τελετή της  ΄Υψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού .

Τα επίκαιρα λόγια και οι ευχές του λειτουργού ιερέα , ο άρτος και το απλό αλλά καρδιακό κέρασμα , στο τέλος  της Λειτουργίας ολοκλήρωσαν την χαρά του προσκυνήματος για όλους , κυρίως δε για αυτούς που πεζοπορώντας έκαναν την ιερή  διαδρομή .

Η Ενορία εύχεται σε όλους τους Μελαμπιανούς όπου κι αν βρίσκονται , με τη βοήθεια του Τιμίου Σταυρού  και του χρόνου !

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ