Εορτασμός της Μάχης της Κρήτης

0
2007

το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαΐου.

Τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εκπροσώπησαν ο υποναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο σμήναρχος Ζήσης Κραχτούδης. Έλαβαν μέρος πολυάριθμοι Αυστραλοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και άλλοι επίσημοι,  τμήματα Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών και βετεράνων  της Μάχης της Κρήτης καθώς και ομογενειακά σχολεία και οργανισμοί. Προηγήθηκε το Σάββατο 26 του Μάη πανηγυρικός χορός στο Κρητικό Χωριό της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης με την παρουσία άνω των 600 ατόμων. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ηρωική αντίσταση και τις θυσίες του Κρητικού λαού κατά την Μάχη και μετά.

 

Οι εναπομείναντες Αυστραλοί βετεράνοι φόρεσαν τα κρητικά κεφαλομάντηλα και όλοι τόνισαν ότι οφείλουν πολλά στον ηρωικό Κρητικό λαό.

Κρητικόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς χόρεψαν Κρητικούς χορούς. Το μουσικό  πρόγραμμα κάλυψαν οι καλλιτέχνες από την Κρήτη Αντώνης Μαρτσάκης βιολί και Νίκος Μαρεντάκη λαούτο.

Την Κυριακή 27 του Μάη έγινε παρέλαση και καταθέσεις στεφάνων στο Αυστραλιανό Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ως επίσης και στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο (που έχομε κατά αποκλειστικότητα μόνο οι Έλληνες) με την παρουσία πλήθους κόσμου.

 Σωκράτης Τσουρδαλάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλάνα που τραβήξαμε εμείς

 

 

 

 

 

Πλάνα από την εκπομπή της ΕΡΤ αφιερωμένη στις εκεί εκδηλώσεις

 

http://www.youtube.com/watch?v=5fNYlOttI24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ