Μελβούρνη – Εορτασμός Αγ. 4 Μαρτύρων και εθνικής επετείου

0
1609

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Αν και ζούμε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη, δεν παύουμε και εμείς οι Απόδημοι Κρήτες της Αυστραλίας και ειδικά στην Μελβούρνη να προβάλουμε την Κρήτη, την Ιστορία της, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της και να φυλάμε Θερμοπύλες.
Έχοντας λάβει και εμείς η δεύτερη γενιά τα σωστά ερεθίσματα από τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές που έρχονται, τι σημασία έχουν όλα αυτά , για να μην σβήσουν, αλλά να υπάρξει συνέχεια.
Αφορμή σήμερα η εορτή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων εκ Μελάμπων Ρεθύμνης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου όπου η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης τέλεσε δοξολογία στην μνήμη των Αγίων από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. ΙΕΖΕΚΙΗΛ στην Ιερά Μονή της Παναγίας Άξιον Εστίν. Αμέσως μετά στο Μνημείο των Ηρώων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, ενός λεπτού σιγή, καθώς ψάλθηκαν και οι Εθνικοί Ύμνοι από τα παιδιά των σχολείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαία των Αγίων, η οποία δωρήθηκε στην Παγκρήτια Ένωση από τον Λαογραφικό Όμιλο Κουρήτες, περιφέρθηκε από την νεολαία της Παγκρήτιας Ένωσης. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με υπαίθριο ολοήμερο πανηγύρι στους κήπους της Μονής όπου ο Χορευτικός Όμιλος της Παγκρήτιας Ένωσης παρουσίασε χορούς της Λεβεντογέννας Κρήτης ενώ συμμετείχαν και άλλα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της Μελβούρνης.

Ευχόμαστε η χάρη των Αγίων να προστατεύει τον κόσμο και να τους έχει όλους καλά.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ