Μελβούρνη-Εορτασμός της Μάχης της Κρήτης

0
1904

 με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αυστραλών και ιδιαίτερα του ακόμη εν  ζωή Αυστραλού βετεράνου της μάχης Norman Maddoc.  Την Ελλάδα αντιπροσώπευσε ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου με τον αντιπλοίαρχο Γεώργιο Πελεκάνο.

 

Έγιναν δύο τελετές και καταθέσεις στεφάνων. Πρώτα στο μεγαλοπρεπές Αυστραλιανό Μνημείο  (είναι αντίγραφο του Μαυσωλείου της αρχαίας  Αλικαρνασσού) και εν συνεχεία στο Ελληνο-Αυστραλιανό μνημείο που είναι  στον ίδιο χώρο το οποίο  ανεγέρθηκε με ενέργειες και εράνους των Ελλήνων της Μελβούρνης και τη συμμετοχή της Αυστραλιανής Κυβέρνησης.

Σε καμία άλλη εθνικότητα δεν έχει επιτραπεί ανέγερση μνημείου. Μόνο στους Έλληνες. Και τούτο για να τιμήσουν τους νεκρούς της Μάχης της Κρήτης  Έλληνες, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς.

Παρόμοιες γιορτές γίνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας όπου διαμένουν  Κρήτες. Σύδνεϋ, Καμπέρα, Βρισβάνη, Πέρθ, Αδελαΐδα και Ντάργουιν.

Στην ελληνική αντιπροσωπία  έκανε δεξίωση και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Αντώνης Σωκ. Τσουρδαλάκης  στο εστιατόριο του Σήφη Τσουρδαλάκη όπου ακολούθησε και το σχετικό γλεντάκι.

 

http://www.youtube.com/watch?v=GQsH_4Q1M2g

 Στις φωτογραφίες:

Οι Έλληνες αξιωματικοί με τον Αυστραλό βετεράνο και την Ελληνίδα Πρόξενο δεξιά.

Τελετή στο Αυστραλιανό Μνημείο.

Τελετή στο Ελληνο-Αυστραλιανό μνημείο με τον Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Θεοδοσίου ομιλούντα.

Δεξίωση του Αντώνη Τσουρδαλάκηπρος τιμήν των εκπροσώπων από την Ελλάδα,  στο εστιατόριο του Σήφη Τσουρδαλάκη 

 

 

Ανταπόκριση Σωκράτης Τσουρδαλάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ