“Όπου και αν πάτε κουβαλάτε Μέλαμπες”

0
1985

 Ηράκλειο 11/10/13

 

 Έτος 2013. Είναι η 3η χρονιά που έχω την τύχη να βρεθώ και πάλι παρέα με γλεντζέδες και χαμογελαστούς Μελαμπιανούς ανθρώπους. Το μερακλίκι τους πάντα στα ύψη ανεβασμένο, με αξιόλογους λυράρηδες, λαουτιέρηδες, με χορευτές και τραγουδιστές. Όλοι μονιασμένοι κι αγαπημένοι.

Ακόμα άλλο ένα στοιχείο που διαπίστωσα σ’αυτούς τους ανθρώπους. Το πόσο αγαπούν τον τόπο τους, το χωριό τους. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά το θεωρώ πρωτόγνωρο στην εποχή μας. Φαίνεται πως το πνεύμα του Καζαντζάκη τους έχει επηρεάσει, το ότι, όπου κι αν πάνε κουβαλούν Μέλαμπες.

Από τα περασμένα, έχω γνωρίσει Μελαμπιανούς συναδέλφους. Όλοι τους αξιόλογοι.

Νιώθω βολικά κι αγαπημένα με όλους που έχω γνωρίσει με καταγωγή από Μέλαμπες. Βέβαια για όλα τούτα που ζω, αιτία είναι ο Κώστας και η Φρόσω Καράλη, ομόρρυθμα, αγαπητά μου ανήψια.

Απ’ότι έχω διαβάσει, σε όλες τις εποχές, ακόμα και στις πιο σκοτεινές, στις Μέλαμπες υπήρξαν αξιόλογοι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα, όπως και σήμερα.

Η τέλεση λειτουργίας για τους τέσσερεις (4) μάρτυρες που κάθε χρόνο γίνεται, δείχνει την αγάπη τους σε αυτό που πιστεύουν και που αγαπούν.

Και μια που πλησιάζει η μέρα της γιορτής, μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, θα είμαι κι εγώ οικογενειακώς πάλι μαζί τους στο Μελαμπιανό γλέντι. Είναι, επαναλαμβάνω, η τρίτη χρονιά που θα χαρώ την ωραία τους παρέα. Θέλω να ευχηθώ και να πιστεύω ότι θα είμαι όχι μόνο 3 αλλά 13 ακόμα χρόνια μαζί σας!

 

Καλό κουράγιο!

 

Κώστας Κεφαλάκης

Συντ/χος Δημοσίου

Ηράκλειο

 

Υ.Γ. Ωραία η ζωή, να γλεντάς και να γελάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ