Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα – εορτασμός στην Μελβούρνη

0
1907

Την Κυριακή που μας πέρασε 1-12-2013 γιόρτασαν οι Κρητικοί σε όλα τα μέρη του κόσμου τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Την επανένωση Μάνας και Κόρης.

 

Οι αθάνατοι πρόγονοι μας δεν λογάριασαν τίποτα, ούτε την ίδια τους τη ζωή, ούτε τις οικογένειες των που πεινασμένες και ρακένδυτες περιπλανιόταν πάνω στα χιλιοτραγουδισμένα Κρητικά βουνά για να γλυτώσουν το μαχαίρι του βάρβαρου κατακτητή.

Χιλιάδες αναγκάστηκαν να εκπατριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την Πελοπόννησο και να ζήσουν μόνιμα στην προσφυγιά. Ποταμοί αιμάτων και δακρύων. Όμως κάτω από τη φωτισμένη μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου φτάσαμε το Δεκέμβρη του 1913 στην ποθητή ΕΝΩΣΗ.

Δυστυχώς σήμερα ακούγονται κάπου κάπου κάποιες ύποπτες, ύπουλες και προδοτικές φωνές ευτυχώς λίγων μισελλήνων που μιλάνε για ανεξαρτητοποίηση δήθεν της Κρήτης.

Είναι τιποτένια άτομα που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και ως τέτοια πρέπει να απομονωθούν

και να τιμωρηθούν. 

Ο υπερήφανος Κρητικός λαός όπου και αν βρίσκεται φυλάει Θερμοπύλες. Οι θυσίες των προγόνων μας έγιναν σταυρός μαρτυρίου που κάθε ένας από εμάς τον φοράει στο μπέτη του για να μας υπενθυμίζει ότι αυτό που μας παρέδωσαν έχομε χρέος να παραδώσομε και εμείς στα παιδιά μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους

Σωκράτης Τσουρδαλάκης

Μελβούρνη

 

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε πλάνα από τις εκδηλώσεις και την κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Μελβούρνη.

Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος ανέλαβε το συγκρότημα Σήφη Τσουρδαλάκη και Νίκο Βρουλάκη

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ