Επιχειρηματικότητα νέων- επιδοτούμενο πρόγραμμα

0
1724

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ 900 επιπλέον θέσεις για νέους ανέργους που θα προχωρήσουν στην ίδρυση επιχείρησης μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Οι υποβολές των αιτήσεων (business plan) θα γίνονται από τις 21 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου 2014 με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 900 επιπλέον νέους άνεργους (αρχικά είχαν ενταχθεί 2.000 υποψήφιοι) και επιδοτεί με 10.000€ την πρώτη έναρξη επιχείρησης.

Το επιλέξιμο ηλικιακό όριο είναι από 18 έως 35 ετών, ενώ η έναρξη της επιχείρησης πρέπει να έχει γίνει από τις 16/12/2013 και έπειτα. Επιλέξιμοι είναι και οι άνεργοι που σκοπεύουν, εφόσον εγκριθούν, να προχωρήσουν στη συνέχεια σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας (εντός 2 μηνών από την έγκριση). Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του ΟΑΕΔ ( Ρέθυμνο 28310 27131 – 28310 55953 ή σε μελετητικά γραφεία)

Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάσσονται όλα σχεδόν τα είδη επιχειρήσεων (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) καθώς και όλες οι μορφές εταιρειών (εκτός από ΑΕ): ατομική επιχείρηση, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να μην έχουν επιχορηγηθεί από αντίστοιχα προγράμματα επιχειρηματικότητας κατά το παρελθόν, ούτε να έχουν ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1.1.2005 έως 16.12.2013. Τέλος, εφόσον εγκριθούν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) από αναγνωρισμένο αρμόδιο φορέα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πριν την υποβολή της αίτησης:

1. την ιδιότητα του ανέργου (δελτίο ανεργίας σε ισχύ πριν την έναρξης της επιχείρησης)

2. ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.

3. παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης ΟΑΕΔ

Ο επιδοτούμενος προϋπολογισμός αφορά σε πάγιες δαπάνες της επιχείρησης (έως και για 12 μήνες). Ενδεικτικές δαπάνες που επιχορηγούνται περιλαμβάνουν Ενοίκιο, Νομική και λογιστική υποστήριξη, Λογαριασμούς ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, Τηλεφωνία, Ίντερνετ), Γραφική ύλη, Ασφαλιστικές εισφορές, Μισθολογικό και μη κόστος κτλ.

Σημαντική Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματικά σχέδια με έμφαση στην καινοτόμα δραστηριότητα, δηλαδή στα επιχειρηματικά σχέδια, όπου θα υπάρξει εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης με σκοπό την παραγωγή ή/και παροχή νέων ή ουσιαστικά βελτιωμένων προϊόντων, διαδικασιών ή/και υπηρεσιών που βρίσκουν άμεσης παραγωγικής, χρηστικής ή/και εμπορικής εφαρμογής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ