Η εκδήλωση στη μνήμη του Μανόλη Μαργαρίτη

0
2005

Πολύ αξιόλογη η εκδήλωση που οργάνωσε στις 4 Αυγούστου 2013 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάμπων στη μνήμη του λυράρη Μανόλη Μαργαρίτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των τριών χρόνων από το θάνατο του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Λιονή, οι πρώην  βουλευτής κος Λαμπίρης, Νομάρχης κος Παπαδάκης, Δήμαρχος Λάμπης κος Ταταράκης, και οι Διοικητής του Νοσοκομείου κος Ξυπολιτάς,  Πρέδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Ανώνης Σ Τσουρδαλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων, καλλιτέχνες από όλη την Κρήτη και πλήθος κόσμου.

 

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  Αντώνης Τσουρδαλάκης – καθηγητής του 2ου Λυκείου Ρεθύμνου, ο οποίος μίλησε για το έργο και την προσφορά του Μανόλη Μαργαρίτη , ενώ  παρουσίασε και 45λεπτο αφιέρωμα με  οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και τις παρέες του.

Χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η συγκίνηση μα και η κατανυκτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της καντάδας η οποία κατέληξε στον Πλάτανο , με τον Μιχάλη Μαργαρίτη αδερφό του Μανόλη να παίζει  λύρα μετά από  αρκετό καιρό.

 

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου

Γιάννης Βασιλάκης

Δείτε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε

από την εκδήλωση από την καντάδα

 

Δείτε και τα βίντεο από την εκδήλωση και την καντάδα 

 

Η κεντρική ομιλία Η Μαρία Μαργαρίτη
http://www.youtube.com/watch?v=4rfqa55jmnA http://www.youtube.com/watch?v=3WrFFotXoW0
Χαιρετισμοί Η καντάδα στο χωριό
http://www.youtube.com/watch?v=33lrWgESEhE http://www.youtube.com/watch?v=UWV7bkWdDXg

 

 

 

 

dvd_margaritisΣτη διάρκεια της της εκδήλωσης προβλήθηκε το ειδικό αφιέρωμα με φωτογραφίες και βίντεο από την ζωή και τις παρέες του Μανόλη Μαργαρίτη από το 1936 μέχρι πρόσφατα. 

Το αφιέρωμα αυτό αναπαράχθηκε σε DVD και προσφέρθηκε από το δημιουργό του στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να πωληθεί και να ενισχυθεί η προσπάθεια κατασκευής της παιδικής χαράς στο χωριό μας.

 

 

Το DVD μπορείτε να το προμηθευτήτε από τους Συλλόγους Μελαμπιανών και στο χωριό από τα καταστήματα Γιαννακάκη – Κυριακάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ