Μεταφορά εικόνας των Αγίων 4 Μαρτύρων σε μοναστήρι των Μετεώρων

0
1954

Οι Τέσσερις Μάρτυρες γίνονται γνωστοί χρόνο με το χρόνο και πέρα από τα σύνορα της Κρήτης, μνημονεύονται και ψάλλονται σε ολοένα και περισσότερες εκκλησίες ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει και ο λαογραφικός όμιλος “ΚΟΥΡΗΤΕΣ” με τον πρόεδρο τους Μανόλη Παττακό έχοντας συνδράμει αποτελεσματικά στο να χτιστεί εκκλησία των Αγίων στη Σπάρτη καθώς επίσης έχει δωρίσει  και πλήθος εικόνων τους σε δεκάδες εκκλησίες εντός και εκτός Ελλάδος (Αμερική, Ρωσία, Αφρική κά.)

Πρόσφατα μάλιστα με πρωτοβουλία του ομίλου, την 27η Οκτωβρίου 2014 παραμονή της εορτής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, έγινε μεταφορά και δωρεά της εικόνας τους στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα. Το ίδιο βράδυ ακολούθησε αγρυπνία, ενώ την επομένη 28η Οκτωβρίου ο όμιλος παρέλασε μαζί με την εικόνα των Αγίων στην πόλη της Καλαμπάκας.

Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα υπό τους ήχους της λύρας, μαντινάδων για τους Αγίους και τροπάρια που έψαλλαν οι μοναχές, παραδόθηκε στον ηγούμενο του μοναστηριού μια εικόνα των Αγίων που απεικονίζονταν μαζί με τον Άγιο Χαράλαμπο.

Εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε αλλά και να επαινέσουμε γι αυτήν αλλά και για όλες τις άλλες πρωτοβουλίες δράσεις και εκδηλώσεις το λαογραφικό όμιλο “ΚΟΥΡΗΤΕΣ”  και τον πρόεδρο του Μανόλη Παττακό, που στοχεύουν στο να γίνει ευρύτερα γνωστό το μαρτύριο και η θυσία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Ο Διαχειριστής

Δείτε μερικές φωτογραφίες

Δείτε επιλογές από τα πλάνα που κατέγραψε η δημοσιογράφος Φωφώ  Ζουλάκη για το κανάλι ΚΥΔΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ