Ολοκλήρωση θερινών τμημάτων εικαστικών

0
1558

 

Φαίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη, οι γονείς, η πολιτεία και οι θεσμοί της, να στρέψουμε περισσότερο το ενδιαφέρον και την μέριμνα μας στα παιδιά. Να διαμορφώσουμε υγιείς προσωπικότητες, εφοδιάζοντας τα ταυτόχρονα με αρχές και αξίες ώστε να αντιμετωπίσουν τις ποικιλόμορφες προκλήσεις του σήμερα, μα κυρίως του αύριο!

Το τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στα πλαίσια του έτους Αγωγής Υγείας μετά και την απόφαση κήρυξης του από το Δημοτικό Συμβούλιο, , ολοκλήρωσε την πραγματοποίηση εργαστηρίων ρομποτικής και εικαστικών – ζωγραφικής, στη διάρκεια της θερινής περιόδου, για μαθητές Σχολείων της Α’/θμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των αντίστοιχων Σχολείων.
Τα εργαστηριακά προγράμματα σκοπό είχαν τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών με υγιείς διεξόδους μέσα από ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Τα μαθήματα αυτά έδωσαν κίνητρα στους μαθητές να ενεργοποιηθούν δημιουργικά και να αξιοποιήσουν ωφέλιμα τον ελεύθερο χρόνο τους τόσο με το εργαστήριο ρομποτικής, που εξοικειώθηκαν με έννοιες Μαθηματικών, Τεχνολογίας και Προγραμματισμού, και εργάστηκαν ομαδικά, όσο και με τα εργαστήρια ζωγραφικής – εικαστικών όπου τα παιδιά κλήθηκαν ως «ενεργοί πολίτες» να αξιοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά μετατρέποντάς τα σε λειτουργικές κατασκευές, ενώ έμαθαν και τεχνικές όπως ντεκουπάζ, σύνθεση και κολάζ δύο διαστάσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ