Κλήδονας -Εκδρομή Συλλ Μελαμπιανών Αθήνας

0
1674

Μια όμορφη εκδρομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου , με αφορμή το έθιμο του Κλήδονα.
Μαζευτήκαμε το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου κι επιβιβαστήκαμε στα 2 λεωφορεία που μας περίμεναν. Μέσα στα λεωφρεία υπήρχε όμορφη ατμόσφαιρα , όπου ακούστηκε και ο ήχος της λύρας με τραγούδι. Αφού κάναμε μια στάση στην Κορινθο , κατευθυνθήκαμε στη Ζάχολη , στην Παναγία την Καταφυγιώτισσα κι έπειτα στον Αη-Γιώργη με τα 17 καμπαναριά. Εκεί μας μίλησε ο επίτροπος της Εκκλησίας για την ενδιαφέρουσα ιστορία της Εκκλησίας όπως και της περιοχής , που ανήκει στο Δημο Ευρωστίνης. Αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε στο Αρχοντικό της Ζάχολης , όπου αναβιώσαμε το έθιμο του Κλήδονα.
Η Μελαμπιανή παρέα , με τους Κωστή Αυγουστάκη, Ηλία Νικηφοράκη , Νίκο Ξενικάκη , Ηλία Δουκάκη , Γιάννη Σταυρουλάκη και Γιώργο Ζεάκη ξεκίνησαν την γνωστή σε όλους μας παρέα ! Συνέχισαν δυο φίλοι του Συλλόγου και φοιτητές , ο Μανώλης Σημαιάκης και Ραφαήλ Θραψιανιωτάκης. Η εξυπηρέτηση του μαγαζιού και η όμορφη διάθεση , μας βοήθησαν ώστε να περάσουμε όμορφα.
Ήρθε η ώρα της αναχώρησης και με χαμόγελα κατευθυνθήκαμε στο όμορφο Δερβένι , όπου κάναμε μια στάση για καφέ. Κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι πήραμε το δρόμο του γυρισμού , αφού ευχηθήκαμε με το καλό πάντα να ανταμώνουμε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίξατε με τη συμμετοχή σας και με την αγάπη σας !

Πάντα με καλό να ανταμώνουμε !

Συλλογος Μελαμπιανών Αθηνας «Οι Τέσσερις Μάρτυρες»

 

 

Powered by flickr embed.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ