Η Ενορία Μελάμπων ενημερώνει τους Ενορίτες για τη νέα εκκλησιαστική πραγματικότητα των μέτρων του κορωνοϊού στο χωριό μας

0
2287

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΛΑΜΠΗΣ ΣΥΒΡΙΤΟΥ  & ΣΦΑΚΙΩΝ

ΕΝΟΡΙΑ ΜΕΛΑΜΠΩΝ

Προς τους αγαπητούς και θεοσεβείς  Ενορίτες μας.

Υστέρα από την ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων σε συνδυασμό με αυτές  της Ιεράς Επαρχιακής  Συνόδου της Εκκλησίας μας, που εξαγγέλθηκαν τις προηγούμενες  ημέρες  σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ,  θεωρούμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για το πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα στη ζωή της Ενορία μας, στοχεύοντας πάντα στον περιορισμό αυτής της δοκιμασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω αποφάσεις,  «Αναστέλλονται από 16-3-2020 μέχρι 30-3-2020 οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.
Οι εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή».

Κατόπιν αυτού δεν θα τελεστεί κανένας Εσπερινός – Απόδειπνο- Ακάθιστος Ύμνος-Θεία Λειτουργία  κατά το χρονικό αυτό διάστημα.
Μνημόσυνο μπορεί να γίνεται μόνο με τρισάγιο επί του τάφου με ολιγάριθμη συμμετοχή και σε συνεννόηση με τον Ιερέα.

Για την αναφερόμενη ατομική προσευχή και μέχρι να επανέλθουμε στην πατροπαράδοτη κοινή λατρεία στην Παναγία, προτείνουμε τους Ι. Ναούς της Αγ. Παρασκευής, και το Ιερό παρεκκλήσιο των Αγ. 4 Μαρτύρων, τους οποίους μπορούμε να επισκεπτόμαστε, αφού παραμένουν καθημερινά ανοικτοί.
Θέλουμε δε να υπογραμμίσουμε γι’αυτή την ατομική προσευχή και για την πρωτόγνωρη εκκλησιαστικά αυτή περίσταση, ότι είναι ο πλέον ορθόδοξος τρόπος  πνευματικής μας ενίσχυσης  – γι’αυτό και την προτείνουμε μετά βεβαιότητος . Να διαβάζουμε δηλαδή την ακολουθία της Ιερής Παράκλησης, ή των χαιρετισμών της Παναγίας ή οποιαδήποτε άλλη προσευχή μόνοι μας στο σπίτι μας, την ώρα του εσπερινού ή όταν έχουμε αυτή τη διάθεση. Φυλλάδια Ιερής Παράκλησης υπάρχουν στις παραπάνω εκκλησίες, που μπορεί να πάρει όποιος θέλει για το σπίτι του.

Με την ακλόνητη πίστη  ότι ο Θεός και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας θα μας βοηθήσουν να υπερβούμε σύντομα και αυτή τη δοκιμασία, σας καλούμε και πάλι, να τηρήσουμε  όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες και  τα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας μας.
Των  οποίων άλλωστε  και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη θυσιαστική  προσπάθεια, γι’αυτό και τους είμαστε ευγνώμονες.

Με αγάπη. –  Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ο Εφημέριος της Ενορίας  –   Πρωτ/ρος Ευάγγελος Τσουρδαλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ