Ο Εθελοντισμός και η ανθρωπιά συνεχίζουν να υπάρχουν στις Μέλαμπες

0
2005

Δύο δράσεις με ξεχωριστό ανθρωπιστικό χαρακτήρα και ενθαρρυντικά αποτελέσματα έγιναν το πρωί της Κυριακής 17ης  Φεβρουαρίου 2019 στο χωριό μας .

Η πρώτη  ήταν η  εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού οστών στον εθνικό κατάλογο  δοτών μυελού οστών.

Να σημειώσουμε  ότι σύμφωνα με τις εφαρμογές της σύγχρονης ιατρικής η μεταμόσχευση μυελού των οστών    αποδεικνύεται μοναδικά σωτήριος τρόπος αντιμετώπισης και θεραπείας  σοβαρών ασθενειών όπως ( λευχαιμία, λεμφώματα, απλαστική αναιμία, γενετικές ασθένειες κλπ.). Τούτο βέβαια προϋποθέτει εύρεση συμβατού δότη, πράγμα σχετικά δύσκολο με πιθανότητες  1προς  2000 . Που  σημαίνει σύμφωνα και με  όσα μας είπαν την προηγούμενη Κυριακή  στο Ενοριακό Κέντρο μέλη του ομώνυμου Συλλόγου Ρεθύμνου  σε σχετική προς τούτο ενημέρωση που μας έκαναν, ότι:

Όσοι περισσότεροι δότες τόσο περισσότερες οι πιθανότητες συμβατότητας και θεραπείας ενός ασθενούς. Γι’αυτό κάλεσαν και καλούν τους νέους και τις νέες του χωριού μας να εγγραφούν και να στηρίξουν τη θεάρεστη όντως αυτή προσπάθεια.

Η δεύτερη δράση  ήταν η προγραμματισμένη αιμοδοσία, που αυτή τη φορά έγινε με το νέο σύστημα αιμοδοσίας, που θα ισχύει και στο εξής,  σύμφωνα με το οποίο το αίμα θα πιστώνεται σε ονομαστική κάρτα καθενός  αιμοδότη, ο οποίος και θα διαχειρίζεται  το αίμα του  και δεν  θα πιστώνεται πλέον στην κοινή τράπεζα αίματος του χωριού.

Πάντως και για τις 2 δράσεις  θέλουμε να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση και η συμμετοχή νέων – ανδρών και γυναικών – ήταν ενθαρρυντική.

Ο εθελοντισμός αποδείχτηκε και πάλι ότι έχει φίλους στο χωριό μας, πραγματικούς δότες ζωής , που φάνηκαν   δυνατοί στην αγάπη για το συνάνθρωπο  και στην ιδέα της προσφοράς , πράγμα που τόσο πολύ το έχει ανάγκη  η εποχή μας.

Σ’αυτούς λοιπόν τους δότες ζωής ως υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος Μελάμπων θεωρώ χρέος μου  να  πω:

Εξ όνόματος αυτών που θα πάρουν το πολύτιμο δώρο σας,   ευχαριστούμε θερμά  για την ευγενική  και γεμάτη ανθρωπιά ενέργεια σας.

Σας ευχόμαστε να έχετε όλοι σας υγεία και πρόοδο στη ζωή σας για να συνεχίσετε να στηρίζετε παρόμοιες προσπάθειες.

Μακάρι την άλλη φορά να μιμηθούν το παράδειγμα σας και άλλοι …

 

Ο υπεύθυνος της Τράπεζας αίματος Μελάμπων

Ιερέας Ευάγγελος Τσουρδαλάκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ