Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

0
1594

Υπεγράφη η απόφαση που αφορά στην ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.
Ως γνωστόν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι ένα δωρεάν, απογευματινό, εναλλακτικό, δημόσιο σχολείο για ενήλικες (18 ετών και άνω) οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο. Έχει διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη, ενώ παρέχει τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου του Γυμνασίου.
Οι πραγματικές ανάγκες για παροχή βασικών γνώσεων και η απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου σπουδών, μέσω ευέλικτου εκπαιδευτικού προγράμματος, προσαρμοσμένο στις εργασιακές και άλλες υποχρεώσεις των ενήλικων δημοτών μας, κοντά στον τόπο κατοικίας τους, μας ώθησε στο να διεκδικήσουμε τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Θέλω να ευχαριστήσω, το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου για την ικανοποίηση του αιτήματος, τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για την υποστήριξη του, την προϊσταμένη του Κεντρικού Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου Ειρήνη Αντωνίου για την θετική της εισήγηση και τέλος, τον εκπαιδευτικό Σταύρο Φραγκιουδάκη μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αγίου Βασιλείου και τις συνεργάτιδες μου στο Τμήμα Παιδείας, για τη συγκέντρωση και άρτια επεξεργασία των στοιχείων του φακέλου, που ανέδειξαν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και ισχυροποίησαν τελικά το αίτημα μας.
Ας είναι επ΄ ωφελεία των δημοτών και της κοινωνίας του Αη Βασίλη !

Ο Υπεύθυνος Παιδείας & Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Αντώνης Ε Τσουρδαλάκης
(Εκπαιδευτικός Β΄/θμιας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ