Μελαμπιανά-κρητικά νέα..απο τη Μελβούρνη Αυστραλίας ! !

0
1471

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η Μάχη της Κρήτης στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Τις γιορτές τίμησαν ανώτατοι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί αξιωματούχοι και Υπουργοί, αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.
Δυστυχώς η πατρίδα μας, μας ξέχασε και δεν έστειλε εφέτος ανώτατους αξιωματικούς όπως γινόταν τα περασμένα 35 χρόνια.
Ευτυχώς όμως μας τίμησε με την παρουσία του ο Νομάρχης  και η Αντινομάρχης Ρεθύμνης κ. Γιώργης Παπαδάκης και η κ. Ιωάννα Κεφαλογιάννη τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Ο Μελαμπιανός πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης Αντώνης Σωκ. Τσουρδαλάκης τους ξενάγησε και τους έφερε σε επαφή με ανώτερους αξιωματούχους της Πολιτειακής Κυβέρνησης και Έλληνες βουλευτές του Βικτωριανού Κοινοβουλίου με τους οποίους συζήτησαν θέματα της Κρήτης και την τουριστική προβολή του νησιού που στην Αυστραλία δυστυχώς είναι ανύπαρκτη.
Τις γιορτές επίσης τίμησαν και οι καλλιτέχνες Αντώνης Μαρτσάκης βιολί γνωστός λάτρης της Μελαμπιανής καντάδας και οι λαουτιέρηδες Νίκος Μαρεντάκης και Γιώργης Κλωστράκης.

  • Παρασκευή 21 του Μάη έγινε δεξιώση και γλέντι στο  της  Παγκρήτιας Ένωσης προς τιμή του Νομάρχη. Το Σάββατο 22 του Μάη έγινε μεγάλος πανηγυρικός χορός με τη συμμετοχή πάνω από 800 ατόμων, Αυστραλών βετεράνων της Μάχης της Κρήτης και άλλων επισήμων.
  • Την επόμενη μέρα Κυριακή 23 του Μάη έγινε μνημόσυνο και καταθέσεις στεφάνων στο Αυστραλιανό Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πάλι με τη συμετοχή αρκετού κόσμου και επισήμων και εν συνεχεία άλλες καταθέσεις στεφάνων στο ελληνικό Μνημείο που είναι πολύ κοντά στο Αυστραλιανό.
  • Την Πέμπτη 20 του Μάη πήγα στη Νέα Ζηλανδία  και παραβρέθηκα στους εκεί λαμπρούς εορτασμούς της Μάχης της Κρήτης. Την ίδια μέρα έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου μου .

Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, στην Ωκεανία υπάρχει μεγάλη Ελληνική Παροικία μεταξύ αυτών και χιλιάδες Κρητικοί που τιμούν την Κρήτη.
Στη Μελβούρνη επίσης μένουν και αρκετοί Μελαμπιανοί που έχουν ηγετικό ρόλο στα Κρητικά Παροικιακά δρώμενα.

Από τη Μελβούρνη

Σωκράτης Τσουρδαλάκης

IMG_0793 IMG_4252 IMG_4268 IMG_4382

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ