Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου

0
1681

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΑΜΠΩΝ

            <<ΤΟ  ΣΑΝΤΑΛΙ >>                                     Μέλαμπες  29/11/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

επικοινωνούμε πρώτη φορά μαζί σας για να σας ευχαριστήσουμε για την μαζική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία στις 29 του Οκτώβρη.Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Σύλλογος και τις προτεραιότητες που έχουμε βάλει για το επόμενο διάστημα σαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εκτελώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιάννης Βασιλάκης και το παλιό Δ.Σ. δημοσίευσαν (στα καφενεία του χωριού) στις 24/11 τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 2013-2017.

Οικονομική κατάσταση Συλλόγου:

Όπως αναφέρεται στον οικονομικό απολογισμό το 2013 ο Σύλλογος είχε πλεόνασμα 3.542,00 ευρώ και σήμερα έχει 277,00 ευρώ υπόλοιπο.

Έγγραφα και Αρχεία :

Τo αρχείο του Συλλόγου που αφορά σε πρακτικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα μας παραχωρήθηκε με αρκετές ελλείψεις ως προς την τήρηση τους και η τελευταία ενημέρωση πρακτικών έγινε στις 22/01/2012.

Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου :

Η κατάσταση της αίθουσας του Συλλόγου είναι σε όλους γνωστή με μεγάλα λειτουργικά προβλήματα (καρέκλες, τραπέζια, κλιματιστικά κ.λ.π) με πεπαλαιωμένες υποδομές (τουαλέτες, κουζίνα, μόνωση, ηχομόνωση ) και γενικά άσχημη αισθητική εικόνα που δεν τιμά το χωριό μας.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017 την αίθουσα διαχειρίζεται με ιδιωτικό συμφωνητικό ο Κώστας Βασιλάκης. Ήδη προκηρύξαμε διαγωνισμό και περιμένουμε να υπάρξουν υποψηφιότητες (Ιδιώτες ή Φορείς) έως την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Προτεραιότητες:

Θέσαμε τις παρακάτω προτεραιότητες και προσπαθούμε σιγά-σιγά να τις υλοποιήσουμε :

  1. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε-με αφορμή μιά ευνοική ρύθμιση της Εφορίας που έληγε σύντομα-ψάξαμε την νομιμότητα του Συλλόγου. Βρήκαμε ότι έχουμε Α.Φ.Μ και φορολογική ενημερότητα (για τα οποία φρόντιζε αθόρυβα ο Μιχάλης Βεργαδής ), πήραμε και από το υποθηκοφυλάκειο τον τίτλο του Συλλόγου (αρχικό συμβόλαιο). Δυστυχώς όμως δεν έχει δηλωθεί ποτέ η αίθουσα στην Εφορία (Ε9) ούτε έχει τακτοποιηθεί πολεοδομικά και Δημοτικά(φόρος και τέλη).Προς το παρόν το ποσό που χρειάζεται για την πλήρη νομιμοποίηση είναι απαγορευτικό, αλλά επειδή θεωρούμε ότι αυτό το πρόβλημα σύντομα θα το βρούμε μπροστά μας και θα εμποδίζει στο να ενταχθούμε σε προγράμματα κ.ά. θα το έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα για επίλυση.
  2. Διερευνούμε τρόπους κρατικών χορηγήσεων και ένταξη του Συλλόγου μας σε προγράμματα.
  3. Ανακαίνιση της αίθουσας του Συλλόγου δίνοντας πρώτη προτεραιότητα στις τουαλέτες , στις καρέκλες κ.λ.π.
  1. Πιστεύουμε ότι -πέρα από τα γλέντια- θα πρέπει να αναπτυχθεί ο Πολιτιστικός ρόλος του Συλλόγου και να δοθεί περισσότερη βάση σε δραστηριότητες όπως π.χ Θέατρο και δημιουργία τμημάτων εκμάθησης π.χ ζωγραφικής.
  2. Σύσφιξη των σχέσεων και κοινός συντονισμός Πολιτιστικών Δράσεων την περίοδο του καλοκαιριού με τους υπόλοιπους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αθήνας-Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Για την υλοποίηση των παραπάνω χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων των απανταχού Μελαμπιανών αλλά ιδιαίτερα των μόνιμων κατοίκων του χωριού.

Προσπαθούμε για μια νέα δυναμική επανεκκίνηση του Συλλόγου μας και σε αυτή την προσπάθεια  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Επειδή η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η επιθυμία για πρόοδο του χωριού  χαρακτηρίζουν τους απανταχού Μελαμπιανούς – παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες  που περνάμε όλοι μας – σας προτρέπουμε να συμβάλετε οικονομικά στο νέο ξεκίνημα μας και υποσχόμαστε διαφάνεια και για το τελευταίο ευρώ που θα εισπραχθεί και θα καταναλωθεί.

Αριθμός λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:        GR 46 0172 7510 0057 5108 9022 324

Yπεύθυνοι λογαριασμού: Παπαδομιχελάκης Παναγιώτης – Βεργαδής Βασίλειος και Σπυριδάκη Κατερίνα. 

         

 Το  Διοικητικό Συμβούλιο        

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ